Stichting Roparun is Rotterdammer van het Jaar 2009

30/11/2009 11:54

Stichting Roparun Evenementen

Stichting Roparun is afgelopen zaterdag tijdens de Rotterdamse Dag in de Laurenskerk in Rotterdam gekozen tot 'Rotterdammer van het Jaar 2009'. Stichting Roparun volgt hiermee Ivo Opstelten op die vorig jaar de titel won. De verkiezing werd voor de 31e keer georganiseerd door Stichting Ons Rotterdam. Bij de prijs hoort een oorkonde en een prachtig bronzen beeld. Het bestuur van Stichting Roparun feliciteert alle vrijwilligers met deze mooie titel.

Henk van der Velde, voorzitter van Stichting Roparun Evenementen: "Het is een eer dat we deze titel hebben gekregen en een absolute erkenning voor al het goede werk dat onze vrijwilligers doen. Deze prijs komt vooral hen toe. Bij de organisatie van de Roparun zijn ongeveer 300 vrijwilligers betrokken en zonder hen is het onmogelijk om de run te organiseren".

De Roparun is een estafetteloop van Parijs naar Rotterdam met als doel zo veel mogelijk geld op te halen voor zorg aan mensen met kanker. Afgelopen jaar werd er meer dan 4,6 miljoen euro opgehaald. Sinds het begin in 1992 is al meer dan 35 miljoen euro bij elkaar gelopen en dit alles onder het motto "trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven".

De 19e editie van de Roparun vindt plaats tijdens het Pinksterweekend met de start op zaterdag 22 mei in Parijs en de finish op maandag 24 mei Tweede Pinksterdag op de Coolsingel in Rotterdam. Kijk voor meer informatie en voor alle ondersteunde doelen op www.roparun.nl





http://www.roparun.nl/