Ministerie van Justitie

Stanislav-video wint Gouden Eurobest 2009

Nieuwsbericht | 30-11-2009

De video Stanislav, die onderdeel is van een overheidscampagne tegen cybercrime, heeft vrijdag een Gouden Eurobest 2009 gewonnen in de categorie Media. De prijsuitreiking vond plaats op de slotavond van een driedaags Europees reclamefestival in Amsterdam. Eurobest is een belangrijke Europese prijs voor reclamecampagnes.

De Gouden Eurobest is in ontvangst genomen door het bureau Kong, dat de video maakte in opdracht van het ministerie van Justitie.

Het Stanislav-filmpje maakte deel uit van de campagne `Veilig Internetten' en was te zien op netwerksite Hyves. De video verspreidde zich als een olievlek onder gebruikers. Een week na de start hadden zeker drie miljoen mensen het filmpje één of meerdere keren gezien. In totaal verstuurden leden van Hyves de video ruim zeven miljoen keer naar vrienden en bekenden. Uit het standaard effectonderzoek van de Rijksvoorlichtingsdienst komt naar voren dat deze Postbus 51-campagne één van de beste is geweest van de afgelopen tien jaar.

In de video is te zien hoe cybercrimineel Stanislav een kijkje neemt in de persoonlijke gegevens die Hyves-gebruikers publiceren op Hyves. Kong-directeuren Peggy Wijtzes en Yacco Vijn nemen de Eurobest 2009 in ontvangst

Foto: Kong-directeuren Peggy Wijtzes en Yacco Vijn nemen de Eurobest 2009 in ontvangst.

Er waren slechts drie Nederlandse winnaars van een Gouden Eurobest 2009 in de tien prijscategorieën. De meeste prijzen gingen naar commerciële campagnes in Frankrijk, België en Duitsland.