Gemeente Cromstrijen


Gemeente Binnenmaas en bedrijvenpark ondertekenen afstemmingsovereenkomst

(30-11-2009)

Op donderdag 26 november ondertekende burgemeester A.J. Borgdorff en de directeur van Bedrijvenpark Hoeksche Waard, de heer H.L.M. van Lente, de afstemmingsovereenkomst tussen gemeente Binnenmaas en het bedrijvenpark. Hiermee zijn de gemeente en het bedrijvenpark een stap verder in de realisatie van Bedrijvenpark Hoeksche Waard.

Afspraken over samenwerking

In de afstemmingsovereenkomst zijn afspraken vastgelegd over de samenwerking tussen de gemeente Binnenmaas en Bedrijvenpark Hoeksche Waard. Hierbij wordt onder andere ingegaan op grondverwerving, openbare voorzieningen, bouw- en woonrijp maken van kavels, duurzaamheid, gronduitgifte en planologische aspecten, kwaliteitsbegeleiding, beheer en de besluitvorming van de gemeente Binnenmaas en het bedrijventerrein Boonsweg. Een goede afstemming met het naastgelegen bedrijventerrein Boonsweg is van belang voor de realisatie van Bedrijvenpark Hoeksche Waard omdat de ontsluiting naar de N217 van de eerste fase van het bedrijvenpark over het bestaande bedrijventerrein Boonsweg loopt. De Boonsweg krijgt een nieuwe aantakking en wordt aanzienlijk verbeterd. Na herprofilering van de Boonsweg levert de weg kwalitatief een bijdrage aan Bedrijventerrein Boonsweg en is de weg klaar om te dienen als ontsluiting voor het Bedrijvenpark.

Bedrijvenpark Hoeksche Waard start spoedig met de eerste werkzaamheden. Volgens de huidige planning wordt begin 2011 de eerste paal voor een nieuw bedrijfspand geslagen. Naar verwachting is de eerste fase rond 2015 afgerond en is het totale bedrijventerrein in 2025 gereed.