Bigpoint wint de begeerde HME Award 2009 met DarkOrbit als het beste browsergame 30/11/2009 11:34

PR Newswire

HAMBURG, Germany, November 30 /PRNewswire/ --

- 6.000 lezers kozen het browsergame DarkOrbit van
http://www.bigpoint.com als hun favoriete spel van 2009

Met 'DarkOrbit' wint de Hamburgse online game-developer en -publisher Bigpoint de Nederlandse Home Multimedia Entertainment Award voor het beste browsergame 2009. Daarbij heeft het succesvolle action-MMOG vijf andere genomineerden de loef afgestoken. De officiële prijsuitreiking vond in het Nederlandse Utrecht plaats op 27 november.

De winnaars van de begeerde prijs werden gekozen door circa 6.000 lezers van de belangrijkste computertijdschriften en websites van het land, bijvoorbeeld. Computer Idee, PCM, PC Consument, HET, Power Unlimited, Gamer en Telegraaf Digitaal.

De HME Awards worden toegekend in drie categorieën: 'PC', 'Home Entertainment' en 'Games'.

De realtime multiplayer-shooter DarkOrbit veroverde de gunst van de lezers vooral door zijn uitstekende 3D-grafiek en het spannende spel. Daarmee heeft het succesnummer DarkOrbit de concurrentie overtroefd en eens te meer furore gemaakt als blockbuster onder de meer dan 40 uitstekende browsergames uit de Bigpoint-portfolio.

Met meer dan 95 miljoen geregistreerde users is http://www.bigpoint.com wereldwijd het grootste browsergameportaal.

"Bij de ontwikkeling van een browsergame wil Bigpoint op de allereerste plaats de verwachtingen van de spelers voor 100 % vervullen. Dat de lezers ons direct tot winnaar van de HME Award hebben gekozen, is voor ons een grote eer en reden tot vreugde. Kennelijk hebben we dus de goede weg ingeslagen om onze visie te verwerkelijken: elke user overal en op elk moment tegen de fairste prijs het grootste spelplezier te bieden", aldus Heiko Hubertz, CEO en oprichter van Bigpoint.

Over DarkOrbit:

de wervelende actiescènes, fascinerende 3D-grafiek en flashanimaties maken de intergalactische missies en de snelle jachtmanoeuvres van deze realtime-multiplayer-shooter tot een ruimteavontuur van de allerbovenste plank. Met een grote 'vloot' 3D-ruimteschepen biedt deze strijd tegen de vijandige ondernemingen om de grondstoffen van de galaxie een action-plezier dat tot nu toe uniek is in een browsergame.

De meer dan 27 miljoen geregistreerde gebruikers kunnen hier in 26 talen zonder download en complexe installaties online spelen tegen duizenden echte tegenstanders. De spelers zijn voornamelijk mannen tussen 16 en 35 jaar.

Over Bigpoint

Bigpoint is publisher van onlinegames, contentprovider voor
mediaondernemingen en developer van op een browser gebaseerde spellen. De portfolio van de onderneming omvat spellen in een kwaliteit die tot nu toe alleen kon worden aangeboden via cd's of consoles. Meer dan 3.000 medewerkers uit meer dan 30 landen werken bij 's werelds grootste browsergameportaal in het Duitse Hamburg-Eppendorf. Hier worden spellen ontwikkeld die in meer dan 20 talen beschikbaar zijn en van Rusland tot Amerika kosteloos en zonder download van extra software worden gespeeld door meer dan 95 miljoen mensen.

Zowel onderscheidingen als de Eco Award voor de 'Beste contentaanbieder' 2009, de International Business Award Stevie 2009, de Ruban d'Honneur bij de European Business Award 2009, de Red Herring 100 Europe en de OnlineStar voor de populairste website van Duitsland als een ondernemingsgroei van meer dan 4094,06 % binnen vier jaar zijn duidelijke bevestigingen van Bigpoints succes . Daarmee is Bigpoint GmbH nummer 3 op de 'Deloitte Technology Fast 50'-ranglijst. Bovendien werd ondernemingsoprichter Heiko Hubertz onderscheiden met de tweede plaats bij de 'Internetondernemers van het jaar 2007'. Voor verdere informatie verwijzen wij naar http://www.bigpoint.net.

Verdere links in het internet:


- http://www.bigpoint.net


- http://www.bigpoint.com


- http://darkorbit.nl


- http://nl.bigpoint.com/games/darkorbit


- http://nl.bigpoint.com

Uw contactpersoon:

Bigpoint GmbH
Janine Griffel
Head of PR
T : +49-(0)40-881413-163
F : +49-(0)40-881413-7163
E : j.griffel@bigpoint.net
Uw contactpersoon: Bigpoint GmbH, Janine Griffel, Head of PR, T : +49-(0)40-881413-163, F : +49-(0)40-881413-7163, E : j.griffel@bigpoint.net






-