Vier ontwikkelingsorganisaties bundelen krachten voor betere toekomst

30/11/2009 11:39

SOS-Kinderdorpen

Amsterdam, 30 november 2009 - Vorige week hebben de ontwikkelingsorganisaties International Child Support, SOS Kinderdorpen, Wereldkinderen en Wilde Ganzen in Utrecht hun handtekening gezet onder het contract voor samenwerking. Deze alliantie, die opereert onder de naam Together4Change, wil zich de komende vijf jaar inzetten voor het verbeteren van de situatie van kinderen, jongeren en de gemeenschappen om hen heen in diverse ontwikkelingslanden.

De vier organisaties hebben verandering vanuit de mensen en maatschappij zelf hoog in het vaandel staan en zien de samenwerking als ultieme kans om hun krachten te bundelen. Ook het versterken van de lokale economie is een belangrijk aandachtspunt om het leven van jongeren en kinderen te verbeteren. Door kennis op verschillende werkterreinen bij elkaar te brengen, bereiken wij meer mensen. En zo krijgen meer kinderen en jongeren in ontwikkelingslanden een opstap naar een beter bestaan. Zo kunnen ze zich zelf ontwikkelen.

Together4Change vraagt in totaal bijna 80 miljoen euro aan voor een periode van 5 jaar (2011-2015) in de nieuwe subsidieronde van het Medefinancieringsstelsel (MFS) van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De partners hebben een vergaande samenwerking voor ogen, waarbij wordt samengewerkt op strategisch, organisatorisch en programmatisch niveau in diverse ontwikkelingslanden maar ook in Nederland.

Els Hekstra, Algemeen directeur ICS: "Together4Change is een alliantie vol positieve energie. Samen kunnen we écht werken aan sociale verandering, daar waar het nodig is."

Together4Change richt zich op drie programma's: Child protection, Investment for social and economic change en Action for Children. In dit laatste programma is speciale aandacht voor het vergroten van de kansen en capaciteit voor lokale fondsenwerving door organisaties in de projectlanden.

De alliantie Together4Change werkt in de volgende landen: Kenia, Tanzania, Oeganda, Benin, Ghana, Togo, Nigeria, Ethiopië, India, Zuid Afrika, Brazilië, Thailand, Cambodja en Laos.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.