Praktijkopleider hout- en meubelbranche bereikt landelijke finale

30/11/2009 12:50

Colo, Samenwerkende Kenniscentra voor Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven

Nico Gerritsen, praktijkopleider bij Teamwork Shoptechniek uit Terborg, is genomineerd voor de landelijke, sectoroverstijgende verkiezing Beste Praktijkopleider 2009. Deze verkiezing wordt georganiseerd door Colo, de vereniging van de samenwerkende kenniscentra, op initiatief van het ministerie van OCW.

SH? heeft praktijkopleider Nico Gerritsen voorgedragen vanwege zijn jarenlange ervaring in het begeleiden, stimuleren, corrigeren en motiveren van jongeren op de werkvloer. Nico is een man met passie voor het vak en hij is zeer gedreven om zijn passie over te brengen op zijn leerlingen. Met veel geduld en begrip, maar met duidelijke doelen kneed Nico zijn leerlingen tot vakmensen met hart voor hun vak.

Verkiezing Beste Praktijkopleider 2009

Nederland telt ruim 100.000 praktijkopleiders die dagelijks deelnemers van een mbo-opleiding begeleiden bij hun beroepspraktijkvorming of stage. De praktijkopleider vervult een belangrijke rol bij de afstemming tussen de theoretische kennis, de ervaringen in de praktijk en de reflectie erop.

Naast Nico Gerritsen zijn nog twee praktijkopleiders genomineerd voor de eervolle titel: Bert Sluiman van Broekema Wegenbouw uit Groningen (Fundeon) en Thuur Crompvoets van 3Dimerce uit Eindhoven (Savantis).

Een deskundige jury bestaande uit afgevaardigden vanuit het onderwijs en bedrijfsleven bezoekt de drie genomineerde praktijkopleiders op locatie en bepaalt wie de Beste Praktijkopleider van Nederland 2009 wordt. Het evenement rond de uitreiking van de verkiezing vindt tegelijk plaats met de verkiezing Beste Leerbedrijf van Nederland 2009 op 1 februari 2010 in Den Haag.

Teamwork Shoptechniek

Nico Gerritsen is werkzaam bij Teamwork Shoptechniek uit Terborg. Teamwork Shoptechniek is een internationaal opererende organisatie op het gebied van interieurbouw, in de breedste zin van het woord. Het bedrijf heeft een jarenlange ervaring en heeft 40 vakbekwame professionals in huis.





http://www.shm.nl/pers