Politie Twente

Persbericht Politie Twente 30 november 2009

Uitslag bloedproef bekend

Enschede

Maandag 30 november is bekend geworden wat de uitslag van de bloedproef was die op zondagmorgen 22 november jl. was afgenomen bij een 28-jarige automobilist uit Arnhem.

Uit het afgenomen bloed is op het Nederlands Forensisch Instituut naar voren gekomen dat de 28-jarige met 0.8 promille alcohol in zijn bloed een personenauto heeft bestuurd. De officier van justitie in Almelo zal nu bekijken wat de gevolgen hiervan zijn en hoe en of de man vervolgd gaat worden.

Zoals al eerder gemeld was de 28-jarige op zondagmorgen 22 november rond 01.25 uur als bestuurder van een personenauto verantwoordelijk voor een eenzijdige aanrijding op de Auke Vleerstraat in Enschede. Bij deze aanrijding raakten de vier inzittenden van de auto, inclusief de 28-jarige, gewond en moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis. Een van de vier, een 29-jarige inwoner van Elst, was ernstig gewond en ligt nog steeds in het ziekenhuis. De andere drie konden na behandeling het ziekenhuis verlaten.

Van de 28-jarige bestuurder werd zondagmorgen de 22e november in het ziekenhuis door een gemeentearts een bloedproef afgenomen omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van alcohol zijn auto had bestuurd. Een ademanalyse aan het bureau was, i.v.m. het ziekenhuisbezoek, niet mogelijk. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Er is onderzoek gedaan door de afdeling Verkeers Ongevallen Analyse van de politie Twente naar de toedracht van de aanrijding. Proces-verbaal zal nu worden opgemaakt, waarna de officier van justitie de zaak beoordelen. (2009055371)