Gemeente Noordwijkerhout

30/11/2009 - Vaccinatiecampagne jonge kinderen gestart

De GGD Hollands Midden is op maandag 23 november op verschillende plaatsen in het land gestart met de eerste ronde van de vaccinatiecampagne van jonge kinderen tegen Nieuwe Influenza A (Mexicaanse griep).

De eerste vaccinatie van kinderen uit de gemeente Noordwijkerhout vond plaats op dinsdagmiddag 24 november in Sporthal de Schelft. Alle kinderen van zes maanden tot en met vier jaar en de huisgenoten (ouders, broertjes en zusjes) van baby's van nul tot en met vijf maanden hadden hiervoor een persoonlijke oproep thuisgestuurd gekregen.

De GGD Hollands Midden heeft deze vaccinatie in samenwerking met de gemeente en Optisport Noordwijkerhout goed voorbereid. Er waren geen lange wachttijden en op wat tranen bij de kleintjes na, verliep de middag soepel. Van de ongeveer 700 opgeroepen kinderen en/of huisgenoten hebben uiteindelijke 633 personen een eerste vaccinatie gehaald. De tweede vaccinatieronde vindt plaats op dinsdagmiddag 15 december, eveneens in Sporthal de Schelft.

Voor algemene informatie over de griep, kijk op www.grieppandemie.nl of bel (gratis) het landelijke informatienummer 0800-1100 (ma t/m vr van 08.00 tot 20.00 uur, in het weekend van 09.00 tot 17.30 uur). Voor vragen over de vaccinatiecampagne kunt u ook kijken op de website van de GGD Hollands Midden, http://www.ggdhm.nl/ of stuur uw vraag per e-mail naar nieuwegriepprik@ggdhm.nl of bel de informatielijn van de GGD Hollands Midden, 0182-545680 ( ma t/m vr van 09.00 tot 17.00 uur).