Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.55 uur

Utrecht, 30-11-2009

Verdachte inbraak auto op heterdaad aangehouden AMERSFOORT De politie kreeg op 29 november rond 08.25 uur van een alerte getuige de melding - via alarmnummer 112 - dat er een persoon aan het rommelen was bij een geparkeerde personenauto op de Kleine Beer. Op aanwijzing van de getuige werd een 27-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangetroffen bij een personenauto naast de auto met een ingeslagen ruit. Hieruit bleek een autoradio te zijn ontvreemd.

Opmerkelijk genoeg lag er een radio op de bijrijderstoel van de auto van de verdachte. Vermoedelijk kwam deze uit de auto waar was ingebroken.. Daarop werd de vrouw aangehouden.

Omdat er in de auto van de verdachte allerlei goederen lagen, werd besloten deze in beslag te nemen voor nader onderzoek. De vrouw werd aangehouden op verdenking van inbraak in een auto en ingesloten.

Rijden onder invloed
LEUSDEN- Op zondagavond 29 november werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel had gedronken. Omstreeks 19.55 uur werd de 31-jarige man uit Leusden gecontroleerd op de Groenhouten zuid. De man had te veel gedronken en blies 575ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Beroofd
AMERSFOORT- Op maandagochtend 30 november werd een man beroofd.

Omstreeks 00.50 uur fietste een 19-jarige man uit Amersfoort over Het Masker. Plotseling haalde een blauwe bromfiets de man in. Op deze bromfiets zaten twee mannen met een donker uiterlijk. Nadat de fietser was ingehaald stopte de bromfiets direct en de Amersfoorter moest stoppen en werd van zijn fiets getrokken. Hij werd bedreigd met een groot mes en moest enkele bezittingen afgeven. Hij werd ook nog eens getrapt op zijn hoofd. De berover verdwenen vervolgens weer.

De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844, district Eemland zuid.