Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 30-11-2009

Bewoner houdt samen met burgers woninginbreker tegen

TILBURG - De politie heeft vanmorgen tegen 02.30 uur in de Dr. Nolensstraat een 28-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht ingebroken te hebben in een woning aan het Wilhelminapark. De man is op het bureau in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Een 19-jarige Tilburger kwam vanmorgen tegen 02.00 uur samen met enkele vrienden thuis na een avondje stappen. Op het moment dat hij de deur van een studentenwoning aan het Wilhelminapark wilde openen, merkte hij dat dat niet lukte. Via de brievenbus zag de bewoner een onbekende man in huis die zich op dat moment uit de voeten maakte. Het lukte de bewoner hem in de Dr. Nolensstraat te achterhalen. Samen met een kennis en een wijkbewoner hielden ze hem tegen tot de politie de verdachte kon aanhouden. Agenten stelden in de omgeving een onderzoek in en troffen onder andere een laptop, afkomstig uit het pand aan.

Politie arresteert inzittenden auto na aantreffen drugs, knuppel en pepperspray

TILBURG - De politie heeft vanmorgen tijdens een routinecontrole in de Oerlesestraat drie Tilburgers van 21, 25 en 29 jaar, allen inzittenden van een personenauto aangehouden. Tijdens het aanspreken van de 25-jarige bestuurder zagen agenten een slagwapen in de auto liggen. De agenten keken verder en troffen bij de 29-jarige man die als passagier in de auto zat een busje pepperspray aan. De derde verdachte, een 21-jarige Tilburger had een gripzakje met vermoedelijk harddrugs en 10 pillen bij zich. De mannen mochten zich verantwoorden op het bureau. De wapens en drugs zijn in beslag genomen.

Veelpleger verzet zich hevig tijdens zijn aanhouding

TILBURG - De politie heeft gisteravond in de Twentestraat een
19-jarige Tilburger aangehouden. De man die bij de politie te boek staat als veelpleger trachtte als bestuurder van een motor te vluchten tijdens een politiecontrole. Hij verzette zich tijdens zijn
aanhouding. Op het bureau is hij volgens het veelpegersprotocol in verzekering gesteld.

Surveillerende agenten zagen rond de klok van 22.00 uur in de Casper Houbenstraat een motor met hoge snelheid, zonder verlichting rijden in de richting van de Ringbaan Oost. De bestuurder droeg geen helm. Op het moment dat de agenten de bestuurder wilden controleerden en daarbij hun auto schuin op de weg plaatsten, probeerde de motorrijder te vluchten. Tijdens zijn vlucht schampte hij de politieauto en reed slingerend weg. Het lukte de agenten hem na een korte achtervolging te voet tegen te houden. Tijdens de aanhouding gooide de verdachte de motor tegen één van de agenten die daardoor gewond raakte aan zijn onderbeen. De verdachte verzette zich waarop de politie geweld toepaste om hem onder controle te krijgen. Op het bureau bleek dat de verdachte zonder rijbewijs de motor bestuurde en het kenteken van het voertuig niet in orde was.

Politie treft drugs en messen aan in auto

TILBURG - De politie heeft gistermiddag in de Korte Nieuwstraat twee inzittenden van een auto, een 24-jarige Tilburger en een even oude man uit Dodewaard aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van het
overtreden van de Wapen- en Opiumwet. Ze zijn in het belang van het onderzoek op het bureau in verzekering gesteld.

De politie stelde gistermiddag rond 15.30 uur een onderzoek in na een ontvangen melding dat de inzittenden van een auto mogelijk drugs dealde. Agenten troffen de auto in de Korte Nieuwstraat aan met daarin beide verdachten. De mannen konden zich niet legitimeren en gaven een valse naam op. Beiden werden aangehouden. In de auto trof de politie naast enkele messen, diverse gripzakjes met vermoedelijk harddrugs en drugsgerelateerde goederen aan.

Politie treft in werking zijnde en geruimde kwekerijen aan

TILBURG - De politie heeft op verschillende locaties een geruimde en een in werking zijnde kwekerij aangetroffen. Agenten stelden in beide gevallen een onderzoek in na een ontvangen melding van een inbraak. Gistermiddag rond 17.30 uur in een bedrijfspand aan de Ledeboerstraat. Een ruit van het pand was vernield en de toegangsdeur stond open. Twee ruimtes in het bedrijf waren ingericht als hennepkwekerij, echter niet in werking. De ruimtes waren gevuld met kwekerijbenodigdheden. De planten ontbraken. Vanmorgen kregen de agenten een melding van een inbraak in een woning aan de Boomgaard. Ook bij dit pand was een ruit vernield. In de woning troffen de agenten een in bedrijf zijde kwekerij aan die 540 planten huisveste. De stroom werd illegaal afgetapt. Zowel de planten als de benodigdheden die aangetroffen werden in beide panden zijn in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de exploitanten

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 30-11-2009 11:39 | © Regio Midden en West Brabant |