Politie Zuid-Holland-Zuid

Persberichten Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Gorinchem, 29-11-2009

DODELIJK ONGEVAL; POLITIE ZOEKT GETUIGEN
GORINCHEM Op vrijdagmiddag 27 november heeft op de Banneweg omstreeks 16.45 uur een verkeersongeval met dodelijke afloop plaatsgevonden. Een 27-jarige man uit Gorinchem overleed in het ziekenhuis nadat hij zich als voetganger op de Noordbaan richting Schelluinen onder het viaduct van de A27 bevond. Een 22-jarige bestuurster uit Schelluinen, die de man onverwachts op de weg zag, kon hem niet meer ontwijken waardoor de aanrijding ontstond.

De politie weet niet wat de voetganger daar op dat moment deed en hoe hij daar terecht is gekomen. Inmiddels is bekend dat er rond het tijdstip van het ongeval diverse automobilisten over de Banneweg reden die de donkergeklede man met een donkere huidskleur mogelijk hebben gezien. De politie komt graag in contact met deze mensen en met getuigen die het slachtoffer voorafgaand aan de aanrijding in de omgeving hebben gezien. Zij kunnen bellen naar 0900-8844 en vragen naar de recherche in Gorinchem.

VAL VAN ROLTRAP
GORINCHEM Een 60-jarige vrouw uit het Gelderse Gellicum is op vrijdagmiddag 27 november gewond geraakt aan haar voet door een val van een roltrap in het Piazza Center. Diverse behulpzame omstanders schoten de vrouw te hulp waarna ambulancepersoneel het overnamen. De vrouw liep door de val een gebroken voet op en werd meegenomen naar het ziekenhuis. Technici van het winkelcentrum rapporteerden het incident.

VERDACHTE NA CONFLICT IN WONING AANGEHOUDEN
GORINCHEM In een woning aan de Koningstabelstraat heeft op vrijdagavond 27 november omstreeks 21.50 uur een conflict plaatsgevonden waarbij een 46-jarige Pool gewond raakte aan zijn arm en been. De man werd naar het ziekenhuis gebracht en geopereerd. De politie startte direct een intensief onderzoek op waarbij bleek dat de verdachte niet meer in de omgeving van de woning aanwezig was. Vanmorgen, zaterdag 28 november, hield de politie een 37-jarige Poolse man aan in een woning in Hoornaar. Deze man wordt verdacht van het verwonden van het slachtoffer. De recherche in Gorinchem heeft de zaak in onderzoek.

JONGEREN AANGEHOUDEN DANKZIJ CAMERATOEZICHT
HARDINXVELD-GIESSENDAM Twee jongens van 17 en 18 jaar uit Sliedrecht zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag 28 november aangehouden op verdenking van vernieling van diverse fietsen op het station. Personeel van de Camera Uitlees Ruimte (CUR) in Gorinchem was getuige van twee jongens die diverse fietsen uit de rekken haalden en hierop gingen staan. De gearriveerde politie kon de jongeren aan de hand van de signalementen aanhouden.
De recherche onderzoekt de zaak. Eigenaren die eventuele vernielingen aan hun fiets constateren, worden verzocht dit te melden bij de politie.

JONGEREN AANGEHOUDEN NA RUZIE BIJ WONING
OUD-ALBLAS Op vrijdagavond 27 november heeft bij een woning aan de Dorpsstraat een ruzie plaatsgevonden waarbij een ruit van het pand sneuvelde. Twee broers van 18 en 16 jaar uit Oud-Alblas zijn daarna aangehouden. Het conflict zou zijn ontstaan tussen een 15-jarig meisje uit Giessenburg, de 18-jarige jongen en een 21-jarige jongen uit Ottoland die elkaar tegenkwamen bij de woning. Na een woordenwisseling werd het meisje door een vriendin naar binnen getrokken waarna de 18-jarige jongen de ruit vernielde.
De 16-jarige jongen werd na verhoor heengezonden, zijn 18-jarige broer werd op zaterdagmiddag 28 november, aangehouden. Deze jongen raakte gewond aan zijn arm toen hij de ruit vernielde. Een aantal aanwezigen en bewoners van het pand waren getuige en hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen. De recherche in Gorinchem zet het onderzoek voort.