Gemeente Teylingen

onderscheiding voor prof. dr. R. Willemze

Koninklijke onderscheiding voor prof. dr. R. Willemze

30 november 2009

Burgemeester Schelberg heeft vrijdag 27 november een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer prof.dr. R. Willemze uit Warmond. De uitreiking vond plaats aansluitend aan het hoorcollege ter gelegenheid van het afscheid van prof. Willemze als hoofd van de afdeling Hematologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en hoogleraar Geneeskunde aan de Universiteit Leiden. Prof. Willemze is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Prof. Willemze ontving de onderscheiding voor zijn diverse werkzaamheden als afdelingshoofd van de afdeling Hematologie van het LUMC (sinds 1987) en hoogleraar Geneeskunde aan de Universiteit van Leiden en voor zijn diverse beroepsgerelateerde activiteiten.

Prof. Willemze heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het verhogen van de kwaliteit van de hematologie in Nederland. Hij heeft baanbrekend werk verricht op het gebied van onderzoek en klinische implementatie m.b.t. het specialisme hematologie en de klinische transplantatiegeneeskunde. Onder zijn leiding en met zijn initiatieven is het research laboratorium voor experimentele hematologie uitgegroeid van een klein laboratorium tot een grote faciliteit voor wetenschappelijk onderzoek met een grote diversiteit aan mogelijkheden en technieken. Door zijn opgebouwde klinische expertise is prof. Willemze een vraagbaak voor veel hematologen geweest.

Op organisatorisch gebied heeft prof. Willemze een bijzondere input geleverd binnen het LUMC; op ICT-gebied en als vice-decaan. Ook heeft hij een aantal nevenfuncties (ook internationaal) vervuld in relatie tot zijn vakgebied. Hij heeft op vele fronten wetenschappelijke ontwikkeling en samenwerkingsverbanden gestimuleerd.

Prof. Willemze heeft meer dan 100 publicaties in nationale en internationale wetenschappelijke tijdschriften op zijn naam staan.

2009-11-30 koninklijke onderscheiding prof. dr. R. Willemze

Foto: Arno Massee

Nieuwe afvalcontainers