Politie Rotterdam Rijnmond

Maandag 30 november 2009

* POLITIE HOUDT VERDACHTE MISHANDELING AAN

MAASSLUIS - De politie heeft zaterdagavond rond 20:00 uur een 22-jarige man uit Maassluis aangehouden voor mishandeling. Agenten kregen de melding van een twist in een woning aan de P.C. Hooftlaan. Daar aangekomen werden zij aangesproken door een 24-jarige man. Hij verklaarde ruzie te hebben gehad met zijn huisgenoot die op dat moment binnen in de woning was. De agenten liepen naar binnen om de andere kant van het verhaal te horen. De andere man lag te slapen op de bank. Eén van de agenten maakte de man wakker. De man sprong op en sloeg één van de agenten meerdere malen. Ook poogde hij de agenten een kopstoot te geven. De man werd met gepast geweld aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor nader verhoor.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD
BERKEL EN RODENRIJS - Een 29-jarige inwoner uit Bergschenhoek is zaterdagavond in een woning aan de Julianastraat aangehouden voor huiselijk geweld. Rond tien over half tien meldde de 27-jarige bewoonster dat zij door haar ex-vriend werd bedreigd. Politieagenten hielden de man daarna aan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg daarnaast een huisverbod.


* DRONKEN AUTOMOBILIST RAMT GEPARKEERDE AUTO'S

SCHIEBROEK - Een 34-jarige Rotterdammer is zondagavond op het Kastanjeplein aangehouden voor rijden onder invloed en het doorrijden na een ongeval. Rond 22:30 uur vertelde een oplettende getuige dat een bestuurder van een auto drie geparkeerd staande auto's op de Klaproosstraat en het Kastanjeplein had geramd. Hierna reed de man weg en kwam vervolgens tot stilstand in de grindbak van de trambaan. Politieagenten troffen de auto leeg aan. Aan de hand van het opgegeven signalement werd de man bij de bushalte aan het Kastanjeplein aangehouden. Hij was onder invloed van alcohol. Na een blaastest op het politiebureau bleek de Rotterdammer 2.5 promillage alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De benadeelden zijn door de politie geïnformeerd.


* POLITIE HOUDT MAN AAN NA VEERTIEN AUTOINBRAKEN

ROTTERDAM - Politiemensen van het district Noord hebben maandagochtend vroeg, rond vijf uur, een 22-jarige Rotterdammer aangehouden voor veertien auto-inbraken. Getuigen zagen dat een man zich verdacht gedroeg bij auto's die geparkeerd stonden op de Oostmaaslaan. De agenten die onderweg waren om daar een onderzoek in te stellen, zagen op de Watertorenweg een man lopen die aan het signalement voldeed. De man bleek in bezit van inbrekersgereedschap, navigatieapparatuur en onderdelen van autoradio's. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Na onderzoek bleek dat er in veertien auto's was ingebroken. Omdat bij vier auto's de eigenaar niet direct te achterhalen was, werden deze weggetakeld.


* POLITIE HOUDT VERDACHTE VAN STRAATROOF AAN

VLAARDINGEN - Een tachtigjarige inwoonster van Vlaardingen is zondagavond, rond acht uur op de Schiedamseweg slachtoffer overvallen door een 21-jarige Schiedammer . Hij werd kort daarna aangehouden.
De man probeerde de tas van de vrouw te roven. Dat lukte niet, maar de vrouw raakte wel lichtgewond. Omstanders die het zagen gebeuren zetten de achtervolging in en zagen dat de verdachte in een auto op de Oosthavenkade stapte. Via het kenteken van de auto werd de verdachte achterhaald en in zijn woning in Schiedam aangehouden.

*
AUTOINBREKER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-ZUID - Een 22-jarige Rotterdammer is maandagochtend op de Polslandstraat aangehouden na het inbreken in auto's. Rond
01:45 uur meldde een oplettende getuige hoe twee mannen inbraken in geparkeerd staande auto's aan de Ebenhaezerstraat. Aan de hand van het opgegeven signalement konden gewaarschuwde politieagenten een verdachte aanhouden op de Polslandstraat. De tweede verdachte wist helaas te ontkomen. Tijdens de aanhouding en fouillering bleek dat de verdachte een navigatiesysteem in zijn zak had dat van diefstal afkomstig was. De man is ingesloten voor nader verhoor. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de identiteit van de tweede verdachte.


* POLITIE VAT WANBETALER IN DE KRAAG
ROCKANJE - De politie heeft vrijdag een 52-jarige man in een woning aan de Vogelgaarde in Rockanje aangehouden omdat hij nog een openstaande boete van 60.573,35. moest betalen. De man was niet in staat om zijn schuld direct te betalen. Hij is daarom overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor 315 dagen.