FloraHolland


+ Aanvoerbrieven zelfprinten

Inkoopcursus FloraHolland Rijnsburg: aandacht voor virtualisering

RIJNSBURG, 27 november 2009 (persbericht) - Veertien deelnemers ontvingen vorige week in Rijnsburg het certificaat voor de cursus `Inkopen bij FloraHolland' uit handen van commercieel manager Rob van Ruiten. Inkopen op de veiling maakt een enorme ontwikkeling door. Informatie, technologie en elektronische dienstverlening spelen hierbij een belangrijke rol. Steeds meer bedrijven schakelen over naar Kopen op Afstand (KOA). Vanuit de eigen bedrijfsruimte wordt met KOA op basis van beschikbare informatie over de te veilen producten op verschillende vestigingen van FloraHolland ingekocht. Hiervoor is gerichte kennis en vaardigheid bij de inkoper noodzakelijk.

De inkoopcursus speelt op al deze ontwikkelingen in. De deelnemers hebben vier avonden op afstand kunnen inkopen. Daarnaast zijn de elektronische veilingdiensten behandeld. Vanzelfsprekend zijn ook onderdelen als kwaliteit, sortering, logistiek en distributie, import, het kopen via FloraHolland Connect, marketing en emballage uitgebreid aan de orde geweest.
Onlangs zijn alle klokken in Rijnsburg vervangen door projectieklokken. De cursisten hebben tijdens de inkoopcursus als een van de eersten gebruik gemaakt van de projectieklok.