Gemeente Leidschendam-Voorburg


Extra bijeenkomst Bouw mee aan Voorburg-Noord

30 november 2009 - De huiseigenaren in Voorburg-Noord kunnen nu aan de slag met achterstallig onderhoud. Op donderdag 26 november opende wethouder Gregor Rensen officieel het project Bouw mee aan Voorburg-Noord. Na de opening bezochten maar liefst driehonderd huiseigenaren de voorlichtingsbijeenkomsten. Vanwege de grote belangstelling vindt woensdag 9 december van 19.30 tot 22.00 uur een extra bijeenkomst plaats in Wijkcentrum De Driesprong aan de Van Faukenbergestraat 1. Men kan zich via de website www.bouwmeeaanvoorburgnoord.nl aanmelden.

Inlooppunt
Het inlooppunt staat vanaf 1 december al klaar om eigenaren met raad en daad bij te staan. Deze is geopend op dinsdag van 09.00 12.00 uur en donderdag van 19.00 21.00 uur. Een bouwkundige opname en meerjarenonderhoudsplan worden gratis aangeboden. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan het inbraakveilig maken van de woningen en aan energiebesparende maatregelen.

Spelregels voor subsidie en lening
Het bouwkundig opnamerapport is nodig om subsidie aan te vragen. Voor de kosten van het achterstallig onderhoud kunnen huiseigenaren bij de gemeente een laagrentende lening of subsidie aanvragen. Er is ruim drie miljoen euro beschikbaar voor de subsidie en de activering van de Verenigingen van Eigenaren. Voor de laagrentende leningen is ruim 1 miljoen euro gereserveerd. De spelregels voor het verstrekken van subsidies en leningen zijn vastgelegd in de Verordening Particuliere Woningverbetering Voorburg-Noord. De verordening is te lezen op de website van de gemeente www.bouwmeeaanvoorburgnoord.nl