Gemeente Leeuwarderadeel


Uitnodiging inloopavond nieuwe brug Vrouwbuurtstermolen

30-11-2009 13:26

De provincie Fryslân gaat de brug Vrouwbuurtstermolen in 2010 vervangen door een nieuwe brug. De voorbereidende werkzaamheden zijn in volle gang.

Graag willen medewerkers van de provincie Fryslân u nader informeren over de plannen en nodigen zij u uit voor een inloopavond.

De brug in de N393 bij Vrouwbuurtstermolen maakt onderdeel uit van de Noordelijke Elfstedenvaarroute. Deze vaarroute wordt opgewaardeerd waarbij alle bruggen in deze vaarroute een doorvaarthoogte krijgen van minimaal 2,50 m. Ook de brug Vrouwbuurtstermolen heeft momenteel een te geringe doorvaarthoogte en zal daarom
vervangen moeten worden.

Voor de nieuwe brug heeft een architectenbureau een ontwerp gemaakt. Dit ontwerp wordt momenteel uitgewerkt naar een bestek. De verwachting is dat begin 2010 bekend is welke aannemer de nieuwe brug gaat bouwen en de werkzaamheden kunnen starten. De nieuwe brug kan dan eind 2010 gereed zijn. Gedurende de bouwwerkzaamheden kan het verkeer geen gebruik maken van de brug. Het verkeer wordt over een tijdelijke weg naast de huidige brug omgeleid zodat het verkeer geen grote omleidingroute hoeft te volgen.

Inloopavond
Op maandag 14 december 2009 van 19.00 tot 21.00 uur wordt een inloopavond gehouden. Omwonenden en andere belangstellenden kunnen de plannen bekijken en nadere informatie opvragen. De inloopavond wordt gehouden in Restaurant Eetcafé de Molen, Vrouwbuurtstermolen 2 in Vrouwenparochie.

---