Rondkomen van minder dan één dollar per dag.

30/11/2009 14:38

Uitgeverij Elmar B.V.

In een tijd van recessie en een snel globaliserende tijdsgeest wordt vaak vergeten dat meer dan een miljard mensen nog steeds moet rondkomen van amper een dollar per dag. Irene Khan, de eerste vrouwelijke secretaris-generaal van Amnesty International, strijdt juist voor de rechten van deze mensen die tot de armste ter wereld behoren. Haar boek ' Een Ongehoorde Waarheid, armoede en mensenrechten' is verschenen bij Uitgeverij Elmar. Irene Khan neemt met haar boek een duidelijke stelling in tegen deze wereldwijde misstanden.

In Een Ongehoorde Waarheid beargumenteert Irene Khan, ondersteund door persoonlijke ervaringen en schrijnende case studies uit vele arme landen, dat armoede een wereldepidemie blijft zolang we die blijven definiëren als een economisch probleem waarvoor de enige oplossing buitenlandse hulp en investeringen zouden zijn. Khan roept op tot een herwaardering van deze oude aanname en confronteert ons met armoede als een schending van de mensenrechten. Zij hanteert drie duidelijk peilers, die pleiten voor een gezonde economische basis, recht op educatie en recht op alle elementaire mensenrechten voor ieder mens.

Kofi Annan, voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties, over Een Ongehoorde Waarheid; "een boek waarmee Irene op krachtige wijze de mensenrechten neerzet als kernpunt bij de bestrijding van armoede."

Professor Muhammad Yunus, oprichter van de Grameen Bank en winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede, omschrijft het boek als "niet zomaar een boek, het is een manifest voor onze tijd dat dringend onder de aandacht moet worden gebracht. Dit boek confronteert ons met deze onmiskenbare, wereldwijde waarheid."

Irene Khan komt op uitnodiging van Amnesty International en Uitgeverij Elmar op 15 december naar Nederland voor interviews en een debat en boekuitreiking in de Rode Hoed.

'Een Ongehoorde Waarheid' is verkrijgbaar in de boekhandel.

ISBN 9789085530299

256 pagina's geïllustreerd.

Kijk voor meer informatie op www.ongehoordewaarheid.nl.

Voor meer informatie of een recensieexemplaar kunt u ook contact opnemen met Uitgeverij Elmar BV, Yoeri Reckman, telefoon:015-2153236.





http://www.ongehoordewaarheid.nl