Politie Gelderland-Midden

Brand voormalige dansacademie vermoedelijk aangestoken
Publicatiedatum: 30-11-2009 14:33:33

ARNHEM - De brand die in de nacht van zondag 29 op maandag 30 november de voormalige dansacademie aan de Weverstraat in Arnhem grotendeels in de as legde is vermoedelijk aangestoken. Dat blijkt uit onderzoek van de technische recherche tot dusver.

Tijdens dat onderzoek kwamen feiten en sporen naar boven die een sterk vermoeden van brandstichting rechtvaardigen. Welke feiten en sporen dat zijn wil de politie niet vertellen omdat dat informatie is die alleen de dader kent. Concrete aanwijzingen in de richting van de dader(s) heeft de politie nog niet; daar wordt nog nader onderzoek naar gedaan.

Aanzienlijke schade
De brand in het historische pand werd even na drie uur die nacht ontdekt door passanten. Doordat het vuur snel om zich heen greep liep het pand, dat in de steigers stond voor renovatie, aanzienlijke schade op. Bewoners van een naastgelegen woning moesten tijdelijk geëvacueerd worden.

Getuigen gezocht
In verband met het onderzoek roept de politie ook eventuele getuigen op te reageren. Mogelijk hebben zij iets gezien of gehoord kort voor het uitbreken van de brand dat van belang zou kunnen zijn voor het onderzoek. De politie is bereikbaar onder telefoonnummer 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. (067542)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---