Politie Zaanstreek-waterland

Hardrijders aan de kant gezet

Zaanstad, 29-11-2009 o Zondagavond heeft de politie langs de Provincialeweg Zaandam-Castricum, op de grens van Wormerveer en Zaandijk, een verkeerscontrole gehouden.

86 Bestuurders werden onderworpen aan een blaasproef. Eén van hen, een 34-jarige Wormerveerder blies iets meer dan toegestaan. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van één uur. Een 16-jarige bromfietser kwam nogal vlot voorbij rijden. De Krommeniër werd door een motoragent teruggehaald. Zijn bromfiets werd op de rollenbank gezet waarna zijn kentekenbewijs werd ingevorderd omdat het voertuig 81 kilometer per uur reed. Een andere bromfietser kreeg een boete omdat zijn voertuig 60 km per uur op de rollenbank haalde. Er werden acht automobilisten bekeurd omdat zij de maximumsnelheid van 70 km per uur op de Provincialeweg negeerden. Vijf van hen krijgen een beschikking van het centraal justitieel incassobureau toegestuurd. De
snelheidsovertredingen van drie bestuurders worden door justitie beoordeeld vanwege de hoge overschrijding. Zij reden respectievelijk 106, 111 en 122 km per uur.