Politie Gelderland-Zuid

Na volbrachte inbraak toch onderschept

Nijmegen, 30-11-2009 o In de nacht van zondag op maandag werden surveillerende agenten door de meldkamer verzocht om naar de Archipelstraat in Nijmegen te gaan. Bij een winkelpand, gelegen aan de Archipelstraat zou een inbraakalarm zijn afgegaan. Niet veel later werden aan de andere kant van Nijmegen twee mannen aangehouden voor de inbraak.

Rond drie uur in de nacht kwamen twee agenten bij het winkelpand aan de Archipelstraat aan en zagen meteen dat er daadwerkelijk was ingebroken. De eigenaar van het pand werd achterhaald en kon de politie direct vertellen wie hij vermoedde dat de verdachte was. Deze verdachte had eerder bijzondere interesse in het bedrijf getoond.

Inbrekersgereedschap

Met de gegevens van de mogelijke inbreker op zak, gingen agenten rond zijn woning poolshoogte nemen. Daar reed net toen zij aankwamen, omstreeks half vier in de ochtend, een auto voorbij. De agenten vroegen via de portofoon aan de meldkamer naar de gegevens van de eigenaar van de auto. Deze gegevens bleken te kloppen met de gegevens die de eigenaar van het winkelpand had gegeven. De agenten wilden de bestuurder van de auto een stopteken geven maar de auto stopte op dat moment al. De agenten spraken de bestuurder en bijrijder, een 35- en 27-jarige man uit Nijmegen aan. Omdat beide geen legitimatie konden overhandigen, werden zij gefouilleerd aan hun kleding. Daarbij troffen agenten inbrekersgereedschap en de mogelijke buit aan. Hierop werden beide mannen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De auto werd ook onderzocht waarbij meer inbrekersgereedschap werd aangetroffen en in beslag genomen. (13)

Laatst gewijzigd 30-11-2009 14:47 | © Regio Gelderland-Zuid |