Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 30-11-2009

Politie arresteert dronken Bredase scooterrijder

BREDA: De politie heeft zondagavond rond 21.40 uur een 57-jarige Bredanaar aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De dronken man was op de kruising Loevesteinstraat-Valkenierslaan onderuit gegaan met zijn scooter. Hij verklaarde dat hij na een middagje in de kroeg op weg was naar huis. Eigenlijk wilde hij doorrijden, maar omstanders konden de man tegenhouden. Het rijbewijs van de Bredanaar is ingevorderd, nadat hij 735 ug/l blies. Maximaal is 220 ug/l toegestaan.

Een 31-jarige Bredase automobilist werd maandagmorgen rond 00.30 uur op de Argusvlinder langs de kant van de weg gezet. Hij blies op straat een A (Alert), werd aangehouden en mocht mee naar het bureau. Daar lukte het de man tot drie keer toe niet om de ademanalyse te
voltooien. Daarop is er bij hem bloed afgenomen om te kunnen
vaststellen in welke mate de Bredanaar onder invloed was. Hij kreeg een rijverbod van 12 uur opgelegd. Ook gaat het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) onderzoeken of de man sowieso voldoende bekwaam is om een auto te besturen.

Bredase (17) doet aangifte van straatroof

BREDA: Een 17-jarig meisje uit Breda heeft zondagavond aangifte gedaan van straatroof. Ze liep rond 20.45 uur op de Archimedesstraat toen ze naar eigen zeggen werd belaagd door drie meisjes met een getint uiterlijk. Een van de meisjes trapte tegen haar been, een ander gooide met een ijsje. Later trokken twee meisjes het slachtoffer aan haar haren en sloegen haar. Uiteindelijk ging het drietal er met de handtas van de Bredase, met daarin haar portemonnee, vandoor. De politie roept getuigen op zich te melden op 0900-8844.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 30-11-2009 14:14 | © Regio Midden en West Brabant |