Openbaar Ministerie

OM looft beloning uit voor tip fatale overval Callantsoog

30 november 2009 - Arrondissementsparket Alkmaar

De hoofdofficier van justitie van het Openbaar Ministerie in Alkmaar heeft een beloning van twintigduizend (20.000) euro uitgeloofd voor de tip die leidt naar de aanhouding van degenen die een restaurant in Callantsoog hebben overvallen. De 55-jarige mede-eigenaar van het restaurant kwam daarbij om het leven.

Ten minste drie gewapende mannen kwamen op 20 oktober 2009 rond 22.25 uur restaurant `De Visserman' binnen. Mede-eigenaar Samir Mosa kwam daarbij door vuurwapengeweld om het leven. De overvallers gingen er met een geldbedrag vandoor. De meerderjarige dochter en 9-jarige zoon van het slachtoffer waren aanwezig ten tijde van de overval. Tijdens de overval zijn drie mannen als dader gezien maar de politie sluit niet uit dat er nog een vierde persoon in het spel is.

Met het uitloven van de beloning doet het OM een beroep op mogelijke getuigen om informatie te geven die deze zaak kan ophelderen. Ook mensen die ogenschijnlijk onbelangrijke informatie denken te hebben worden opgeroepen zich te melden bij de politie. Twintig rechercheurs werken vrijwel onafgebroken aan de zaak om de daders op te sporen. Het rechercheteam is bereikbaar via 0900-8844. Informatie verstrekken via Meld Misdaad Anoniem kan ook via telefoonnummer 0800-7000.

In de televisieprogramma's Opsporing Verzocht (Avro) en Ter Plaatse (RTVNH) wordt deze week voor de tweede keer aandacht besteed aan de zaak. Nu wordt een reconstructie getoond. Opsporing Verzocht begint dinsdag 1 december op Nederland 1 om 21:50 uur en wordt woensdagochtend 2 december herhaald op Nederland 2, om 10.05 uur. Woensdagavond besteedt Ter Plaatse van RTV Noord-Holland aandacht aan de zaak. Die uitzending wordt vanaf 17.30 uur iedere twee uur uitgezonden. Donderdagochtend wordt de uitzending nog enkele malen herhaald.