Politie Gelderland-Zuid

Jeugdige verdachte inbraak school

Zaltbommel, 30-11-2009 o Politieagenten van team Bommelerwaard hebben zondagmiddag een 13-jarige jongen in zijn woonplaats Zaltbommel aangehouden op verdenking van inbraak in een school. In de school zijn meerdere vernielingen gepleegd.

Rond 13 uur ging het alarm van de school af, waarop de inbrekers het op een rennen zette. Gealarmeerde politieagenten zagen bij hun snelle komst nog 2 jongens wegrennen. Een van de verdachten werd aangehouden nadat hem door een onbekend gebleven automobilist de verdere vlucht werd belemmerd.

Na zijn aanhouding bleek het te gaan om een 13-jarige jongen uit Zaltbommel. Tijdens het politieonderzoek bleek dat de verdachte leerling is van de school aan de van Heemstraweg. Bij de inbraak in de school zijn door de daders meerdere vernielingen gepleegd. Onder andere een deur en ruit zijn beschadigd.

De verdachte is zondagmiddag in verzekering gesteld en wordt op dit moment verhoord door de recherche. De verdachte is gedurende het politieonderzoek, als leerling van de school, door de directie geschorst. (01)

Laatst gewijzigd 30-11-2009 14:18 | © Regio Gelderland-Zuid |