Ministerie van Defensie

Defensiebus voor 3FM-actie

30 november 2009, 15.11 uur

Staatssecretaris Jack de Vries overhandigt 3FM dj Jelmer Gussinklo live op de radio een Defensiebus. Radio 3FM dj Jelmer Gussinklo heeft vandaag een Mercedesbus van Defensie gekregen voor zijn reis voor het goede doel naar Dakar, Senegal. De opbrengst van deze gesponsorde trip gaat naar het Rode Kruis, die er de strijd tegen malaria mee aanbindt. Ook de 6e editie van Serious Request, de jaarlijkse 3FM-radiomarathon vanuit het Glazen Huis, staat in het teken van malariabestrijding.

Gussinklo vertrekt morgen met zijn vriendin in de door staatssecretaris Jack de Vries overhandigde bus naar Afrika. Tijdens de radio-uitzendingen vanuit het Glazen Huis, eind dit jaar, doet Jelmer verslag van de reis. Ook wordt dan bekend gemaakt hoeveel de actie in totaal heeft opgebracht. De overdacht van de Mercedes-Benz Sprinter 413CDI, muzikaal begeleid door de luchtmachtkapel, werd live uitgezonden op 3 FM.

Staatssecretaris De Vries, Jelmer Gussinklo en zijn vriendin poseren voor de bus die bij aankomst in Afrika wordt geveild.

Jelmer deed eerder met succes een oproep aan 3FM-luisteraars om met hem mee te reizen tijdens deze alternatieve trip naar Dakar. Naast Jelmer en zijn vriendin doen nog 19 andere teams mee. Hiervoor hebben zij minstens 2000 euro per team ingezameld. Jelmer haalde 15.000 euro op met een benefietdiner. Dit geld en de opbrengst van de voertuigveiling na aankomst in Dakar, worden ter plekke aan het Rode Kruis voor de bestrijding van malaria.