Gemeente Leidschendam-Voorburg


Vaccinatie gemist? Extra aanbod

De GGD'en hebben veel vragen gekregen van ouders die door overmacht (zoals ziekte of andere overtuigende reden) de eerste vaccinatie door de GGD hebben moeten missen. In overleg met het ministerie van Volksgezondheid is besloten een extra vaccinatiemoment te organiseren in januari. Deze mensen kunnen hierdoor de gewenste serie van twee vaccinaties halen.

Doelgroep
De doelgroep blijft ongewijzigd. Het gaat om kinderen die geboren zijn na 23 november 2004 en voor 23 mei 2009 en om huisgenoten van baby's die geboren zijn na 22 mei en voor 23 november 2009. Om tot de huisgenoten gerekend te worden is de inschrijving bij de gemeentelijke basisadministratie bepalend. Het overgrote deel van de mensen die tot de doelgroep horen, heeft per post een uitnodiging ontvangen. Deze inwoners van Leidschendam-Voorburg kunnen de eerste vaccinatie halen op maandag 14 of dinsdag 15 december in sporthal Essesteijn. Op deze dagen krijgen degenen die de eerste prik al wel hebben gehaald hun tweede vaccinatie. De genodigden hebben hiervoor al een registratiekaart en uitnodiging met plaats en tijd ontvangen.

Extra vaccinatiemoment
Degenen die de eerste prik pas in december krijgen kunnen de tweede prik in de week van 11 januari 2010 krijgen. Alle GGD'en bieden hiertoe een extra vaccinatiemogelijkheid. Bij het halen van de eerste prik op 14 en 15 december zal tevens de informatie worden verstrekt waar en wanneer de tweede prik gekregen kan worden. De tweede prik is belangrijk want hiermee zijn huisgenoten van baby's tot zes maanden of kinderen van zes maanden tot vijf jaar maximaal beschermd tegen het Mexicaanse griepvirus.