Politie Haaglanden

Persberichten

Haaglanden, 30-11-2009

Politie zoekt getuigen steekpartij
Den Haag De recherche van bureau Jan-Hendrikstraat is op zoek naar getuigen van een steekpartij bij een ijssalon aan de Torenstraat. Daar raakte vrijdag 27 november een 69-jarige Hagenaar licht gewond, toen hij door een 54-jarige plaatsgenoot in zijn schouder werd gestoken. De politie pakte de verdachte kort daarna in de omgeving op. Aan de steekpartij ging een woordenwisseling vooraf. De verdachte die erg in de war was kwam rond 12.20 uur al scheldend de ijssalon binnenlopen. Het latere slachtoffer sprak de man aan op zijn gedrag, waarna er een ruzie ontstond. Hierbij stak de verdachte de man in zijn schouder. In de ijssalon waren op het moment van de steekpartij diverse klanten aanwezig. Volgens getuigen die de politie al heeft gesproken, zou één van de klanten het hele voorval met zijn mobiele telefoon hebben gefilmd. De politie is op zoek naar de getuige die gefilmd heeft, alsmede naar andere klanten die getuige zijn geweest van de ruzie en steekpartij. Zij worden dringend verzocht om contact op te nemen met de recherche van bureau Jan-Hendrikstraat, via 0900-8844.

Politie zoekt getuigen autobranden
Den Haag Onbekenden staken zondag 29 november tussen 02.45 en 03.00 uur op de Riddersdreef drie autos in brand. Omwonenden hoorden harde knallen en belden de politie en de brandweer. Twee autos branden uit, de derde liep door de hitte van de brandende autos schade op. Bij een vierde auto werd een ruit ingeslagen. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting en is op zoek naar getuigen. Bent u getuige geweest van deze branden of heeft u informatie die kan leiden naar de dader(s)? belt u dan de recherche van politiebureau Beresteinlaan via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M. via 0800-7000

Jongen aangehouden met gestolen bromfiets
Den Haag - Agenten zagen maandag 30 november omstreeks 02.45 uur twee jongens op een oude bromfiets zonder verlichting en kentekenplaat rijden. De agenten zagen de jongens een uitgaansgelegenheid aan het Spui ingaan en besloten te wachten. De jongens kwamen enige tijd later weer naar buiten en wilden wegrijden met de bromfiets. Bij het zien van de politie, gingen zij er echter vandoor. Eén van hen, een 16-jarige Hagenaar, werd op het Spui in de kraag gevat. De tweede verdachte wist te ontkomen. De bromfiets bleek te zijn gestolen.

Aanhoudingen na inbraakmelding
Den Haag - Naar aanleiding van een melding dat er werd ingebroken in de gemeenschappelijke ruimte van een flat aan de Hogeveenstraat, gingen agenten maandag 30 november poolshoogte nemen. Omstreeks 03.10 uur kwamen de agenten daar aan en zagen twee jongens weglopen vanuit de richting van de flat. Zij hielden het tweetal, Hagenaars van 16 en 17 jaar, direct aan. De 17-jarige bleek een vuurwapen en een nylonkous bij zich te hebben. De recherche onderzoekt de zaak.

Brommerrijdster aangereden
Den Haag Een 16-jarig meisje uit Katwijk raakte zondag 29 november gewond toen zij reed werd aangereden door een 71-jarige man uit Kalenthout. De 71-jarige automobilist wilde vanaf de Zwolsestraat de Stevinstraat inrijden, maar verzuimde de 16-jarige brommerrijdster voorrang te geven. Het meisje moest met letsel aan haar rug naar het ziekenhuis worden gebracht.

Dronken automobilist veroorzaakt kop-staart botsing Wateringen Een 39-jarige man uit Honselersdijk veroorzaakte zondag 29 november om 20.20 uur een kop-staartbotsing voor verkeerslichten op de Wipppolderlaan. De man reed daar tegen een 39-jarige Delftse aan. Niemand raakte gewond. De Honselersdijker bleek teveel gedronken te hebben om te mogen rijden. Op het politiebureau blies hij 725 ugl. Dat hield in dat zijn rijbewijs werd ingenomen en hij een proces-verbaal kreeg.

Gestolen auto
Delft Op de Leerlooierstraat hebben politieagenten maandagochtend 30 november een 18-jarige Delftenaar aangehouden, omdat hij in een gestolen auto reed. De man viel op door zijn rijgedrag. Agenten zetten hem langs de kant en bij controle bleek dat de auto in de regio Utrecht gestolen was. De man werd ingesloten op het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.

Aangehouden na vechtpartij
Zoetermeer Agenten kwamen zondagavond 29 november in actie na een melding van een vechtpartij tussen een jongen en een meisje in de Schiebroekstraat. Daar aangekomen keerde de woede van de 22-jarige man zich tegen de agenten. Hij daagde hen uit en probeerde hen te slaan en schoppen. Hierop werd de Zoetermeerder aangehouden. De toedracht van de oorspronkelijke vechtpartij lag in de relationele sfeer.