Gemeente Brummen


Gemeenteraadsvergadering: lof voor bestemmingsplannen

(Oorspronkelijke publicatie datum: 30-11-2009)

Tijdens de besluitvormende raadsvergadering van donderdag 26 november stonden er twee bestemmingsplannen centraal: het bestemmingsplan voor het gehele buitengebied van de gemeente Brummen en het bestemmingsplan voor de kern Brummen. De raad gaf aan blij te zijn met de beide plannen en de zorgvuldige tot stand koming hiervan.

Bestemmingsplan "Kom Brummen"
De raad stelde het bestemmingsplan "Kom Brummen" vast. Hiermee wordt voorzien in een actuele bestemmingsplanregeling voor de bebouwde kom (het woongebied) van Brummen en is bindend voor zowel de inwoners als de gemeente. De verouderde bestemmingsplannen zijn hiermee vervangen door één nieuw plan met meer eenduidige regels. Het dorpscentrum, het buitengebied en de bedrijventerreinen de Hazenberg en Rhienderen-Noord maken geen onderdeel uit van dit bestemmingsplan. De raad steunde unaniem het door de PvdA en VVD ingediende wijzigingsvoorstel (amendement) om de bestemming van het perceel Arnhemsestraat 34, Wonen, te wijzigen in een horecabestemming. Ook wordt het college verzocht om in 2010 de mogelijkheden om een Bed & Breakfast te realiseren in vrijstaande gebouwen nader te onderzoeken en de resultaten hiervan al dan niet te vertalen in een herzieningsprocedure.

Het bestemmingsplan Buitengebied werd aangehouden tot de volgende besluitvormende raadsvergadering op donderdagavond 17 december 2009.

Overige besluiten
De raad stemde verder in met diverse belastingvoorstellen voor het jaar 2010, de regionale structuurvisie De Voorlanden van de regio Stedendriehoek en het voorbereidingsbesluit om twee woningen te realiseren op het perceel naast de Dorpsstraat 6 in Hall. De Structuurvisie Centrumplan Eerbeek werd toegevoegd als agendapunt en door de raad vastgesteld.