Gemeente Tiel


Tijdelijke nachtopvang dak- en thuislozen in Tiel

Net als de afgelopen jaren wordt de komende winter in de voormalige Catharinaschool aan de Binnenmolenstraat tijdelijke nachtopvang bij vorst voor dak- en thuislozen geboden. Met het inzetten van deze nachtopvang wil de gemeente voorkomen dat dak- en thuislozen een onderkomen zoeken op plaatsen waar dat niet gewenst is en wordt de gezondheid van dak- en thuislozen beschermd.

De nachtopvang is uitsluitend bestemd voor dak- en thuislozen uit Tiel en de regio Rivierenland. De nachtopvang vindt plaats bij vorst én bij een gevoelstemperatuur van -5 graden (ook als het niet vriest) in de komende winterperiode (vanaf 1 december). Het KNMI levert de objectieve gegevens om te bepalen of aan de voorwaarde voor nachtopvang wordt voldaan.

De nachtopvang wordt geboden tussen 16.00 uur en 09.00 uur en sluit aan op de openingstijden van de dagopvang. Maximaal 10 personen kunnen gebruik maken van de opvang. IrisZorg, organisatie voor opvang van dak- en thuislozen, zorgt voor deskundig personeel voor de begeleiding van de gebruikers van de nachtopvang. Het personeel is gedurende de openingstijden van 16.00 uur tot 09.00 uur aanwezig.