Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2009

30/11/2009 16:30

St. Koninklijk Paleis Amsterdam

Jaarlijks wordt door Hare Majesteit de Koningin de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst uitgereikt. Deze aanmoedigingsprijs, die in 1871 door Koning Willem III werd ingesteld als Koninklijke Subsidie is bedoeld om jong talent op het gebied van de schilderkunst te stimuleren. Koningin Emma, Koningin Wilhelmina, Koningin Juliana en Koningin Beatrix hebben deze traditie van de prijs tot op de dag van vandaag voortgezet. Een selectie uit de inzendingen die in dat jaar meedongen naar de Koninklijke Prijs, waaronder het werk van de winnaars, wordt in de galerijen rondom de Burgerzaal in het Koninklijk Paleis Amsterdam tentoongesteld.

Dit jaar heeft de tentoonstelling verbonden aan de uitreiking van de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst ruim 14.500 bezoekers gehad. De Publieksprijs is dit jaar gewonnen door Maarten Overdijk. Zijn schilderij 'Two Towers' behaalde de meeste stemmen van de bezoekers.

De tentoonstelling was te bezichtigen in het Koninklijk Paleis te Amsterdam vanaf 10 oktober t/m 1 november 2009.

Het Koninklijk Paleis te Amsterdam is, met uitzondering van Koninklijke evenementen, opengesteld voor bezoekers. Voor openingstijden en data zie: www.paleisamsterdam.nl

Informatie: 020-6204060





http://www.paleisamsterdam.nl