Gemeente Roermond

Startbijeenkomst Productiehuis

Op 26 november jongstleden namen de participerende bedrijven in het Productiehuis, afdeling Sociale Zaken van de gemeente Roermond en het UWV werkbedrijf deel aan een startbijeenkomst. In het Productiehuis presenteerden ze op een creatieve manier hun bijdrage aan de reïntegratie van uitkeringsgerechtigden. De bedrijven Werkinvent, Ergo Control, Gilde Opleidingen en Bis Bis zijn nieuwe partners in het Productiehuis naast de vertrouwde partners: Westrom, Qwyl-coaching, CBB, Re-act Zuid en Punt Uit.

"Omdat aan het eind van dit jaar een aantal contracten met reïntegratiebedrijven aflopen en omdat we een aantal nieuwe elementen aan het concept Productiehuis willen toevoegen, zijn we afgelopen voorjaar een omvangrijk aanbestedingstraject gestart", aldus Jack Mestrom, manager Productiehuis. "Dit traject is onlangs afgerond en 1 december aanstaande starten de bedrijven in de nieuwe samenstelling in het Productiehuis".

Samen werken aan werk

Het concept van het Productiehuis Samen werken aan werk is verder ontwikkeld. Met de reïntegratiebedrijven is afgesproken dat cliënten in modulevorm kennis kunnen maken met verschillende programmas binnen het Productiehuis. Zo kunnen cliënten die begeleiding krijgen bij het hanteren van een psychische beperking bijvoorbeeld deelnemen aan activiteiten van het Buurtbeheerbedrijf. Op deze manier wordt duidelijk wat het effect van werken is op het reïntegratieproces van de betreffende cliënt.

Om het aanbod van activiteiten voor arbeids- en sociale activering te vergroten gaan vanaf 1 december naast het Centrum voor Baan en Beroep (CBB), dat al vanaf de start van het Productiehuis participeert, ook Werkinvent programmas van start. Ook nieuw zijn het bewegingsprogramma (Ergo Control) en het programma voor allochtone vrouwen (CBB).

Werkgeversloket

Vanaf 1 december is de bemiddeling naar werk exclusief neergelegd bij het Werkgeversloket zodat de reïntegratiebedrijven zich kunnen concentreren op hun corebusiness; het begeleiden van deelnemers in de diverse programmas. Kijk voor meer informatie op www.productiehuis.info
Eerste publicatiedatum: 30-11-2009 Bijgewerkt: 30-11-2009