Belgische Federale Overheid


*

'Hop & Shop' met het openbaar vervoer

Datum: 30 november 2009

Op zaterdag 12 december 2009 vindt de eerste Hop & Shop-dag plaats. De staatssecretaris voor Mobiliteit organiseert deze dag om het openbaar vervoer te promoten. De verschillende openbare vervoersmaatschappijen (De Lijn, MIVB, TEC en NMBS) verenigen zich en bieden voordelige tarieven aan om de hele dag onbeperkt gebruik te maken van de binnenlandse netwerken. De distributiesector en de federaties van handelaars (Fedis, UCM, Unizo) zijn ook partners van deze vernieuwde versie van de Trein-Tram-Busdag.

De Hop & Shop-dag wil de duurzame mobiliteit bevorderen en richt zich hoofdzakelijk tot niet-gebruikers van het openbaar vervoer. De periode van de eindejaarsinkopen brengt bijzonder druk autoverkeer met zich mee in de omgeving van winkelcentra. Zaterdag 12 december is daarom het uitgelezen moment om een eerste Hop & Shop-dag te organiseren.

U kunt twee soorten kaartjes kopen voor dit evenement:
* een kaartje van 3 euro voor een onbeperkt aantal reizen gedurende de hele dag met de bus, tram of metro

* een kaartje van 10 euro voor een onbeperkt aantal reizen gedurende de hele dag met de trein, bus, tram of metro

Op maandag 30 november 2009 start een campagne rond de eerste Hop & Shop-dag met radiospots, banners op het internet, affiches op de flanken van bussen en in verkooppunten van de het openbaar vervoer. Aan de campagne hangt ook een wedstrijd vast waarmee u verschillende prijzen kunt winnen: transportbiljetten, een weekend aan de Belgische kust ...

U vindt alle informatie op de campagnewebsite www.hopenshop.be.