Woonbond


30-11-2009

Woonbondbrochure over energiebesparing geheel vernieuwd

De Woonbondbrochure over energiebesparing is grondig herzien. De full-colour brochure (68 paginas) levert veel praktische informatie en handvatten voor huurdersorganisaties die met hun verhuurder afspraken willen maken over energiebesparing, inclusief veel voorbeelden. Ook gaat de brochure uitgebreid in op de principes van energieverbruik en de verbetermogelijkheden. Het laatste hoofdstuk geeft energiebesparingsmogelijkheden voor huishoudens.

In een bijsluiter vindt u informatie over de woonlastenwaarborg die de Woonbond samen met Aedes heeft ontwikkeld om huurders en verhuurders te helpen afspraken te maken over de huurverhoging bij energiebesparing. Met de Woonlastenwaarborg kunnen woningcorporaties hun huurders de waarborg geven dat de huurverhoging (gemiddeld per complex) na het doorvoeren van energiebesparende maatregelen, lager is dan de energiebesparing.

De nieuwe brochure kost 9 voor Woonbondleden en 18 voor niet-leden (bestelcode ON 07-1). De brochure is te bestellen via de webwinkel of door overmaking van het juiste bedrag op rekening 6217479 ten name van Woonbondinformatie te Amsterdam, met vermelding van titel en/of bestelcode.