Gemeente Breda

Businessplan voor Alliantie Evenementen gereed

In het streven van Breda om een echte evenementenstad te worden, is een grote rol weggelegd voor partijen uit het evenementenveld en het onderwijs.

In april van dit jaar hebben college en raad ervoor gekozen om een alliantie in het leven te roepen waarin Breda samen met evenementenorganisaties, onderwijsinstellingen, VVV, bedrijfsleven, horeca en bewonersorganisaties het evenementenbeleid vorm gaat geven.

In september hebben de Gemeente en NHTV een contract gesloten waarbij 7 studenten onder begeleiding van 2 docenten de opdracht kregen onderzoek te doen naar de evenementenmarkt en naar de voorwaarden voor de vorming van een alliantie. De studenten hebben hun bevindingen vastgelegd in een businessplan dat vandaag aan wethouder Oomen van Evenementen is aangeboden.

Â

In het Businessplan leggen zij verband tussen de waarde van evenementen voor de stad, de monitoring van de opbrengsten van evenementen, de relatie die evenementen met city-marketing hebben maar bovenal geven zij adviezen over de vorm waarin de door de raad gewenste samenwerking gestalte kan krijgen.

Â

In hun rapport concluderen de studenten dat het Breda nog ontbreekt aan een duidelijk evenementen- en city-marketingbeleid. Er moet duidelijkheid ontstaan over de identiteit en het imago dat Breda wil uitstralen, over de vergunningverlening en over faciliteiten en promotie van evenementen. Verder adviseren de studenten om de toekomstige Alliantie een Stichtingsvorm te geven. Deze stichting zou moeten bestaan uit een bestuur en een projectbureau. In het bestuur moeten vijf onafhankelijke partijen binnen Breda vertegenwoordigd zijn namelijk de Gemeente Breda, VVV, Retail Platform, NHTV en Koninklijke Horeca Nederland.

Â

Het doel van de Alliantie is om voor eind 2012 een duidelijk evenementenbeleid voor de stad Breda te formuleren en te hanteren, waardoor de positie ten opzichte van andere steden versterkt wordt.

Â

Wethouder Oomen overhandigt het Businessplan aan de commissie Onderwijs en Economie op 1 december, samen met de rapportage van de kwartiermaker evenementen. Nadat het college de opvatting van de commissie heeft vernomen kan een groep kwartiermakers aan het werk om nog voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2010 met een definitief voorstel te komen voor de oprichting van een alliantie.

Â

Breda, 30 november 2009

Te downloaden:

* voorkant businessplan.pdf

* Businessplan DEFINITIEF 27-11.pdf

* Samenvatting.pdf

Zie het origineel