Ingezonden persbericht


Persbericht

Kampen, 3 november 2009

Nieuw boek legt missing link tussen geld en gevoel

Kampen -In november komt 'geld en gevoel'-goeroe George Kinder naar Nederland. Kinder is dan in ons land voor de promotie van zijn boek 'Life Planning, de ontbrekende schakel tussen geld en gevoel'. Dit boek is de Nederlandse vertaling van zijn spraakmakende 'The Seven Stages Of Money Maturity'. Kinder laat in zijn boek een heel andere manier zien om met geld om te gaan. Het Amerikaanse blad Investment Advisor wees George Kinder in 2003 en 2005 aan als een van de 25 meest invloedrijke mensen in de Amerikaanse financiële wereld. Bij de presentatie op 30 november in het Stedelijk Museum in Kampen geeft Kinder een exclusieve workshop.

Geld groter taboe dan seks
De Nederlandse vertaling van het boek is een uitgave van Uitgeverij Rozhanitsa in samenwerking met Inspiratie Verzekerd, het bedrijf van Life Planningscoach Gabri Verbeek. "We praten makkelijker over seks dan over geld", stelt Verbeek. "Er hangen veel taboes en spanningen rond geld. Zonder het te beseffen jagen mensen het bezit van (veel) geld na om hun dromen waar te maken. De kunst is om dat om te draaien: eerst vaststellen wat écht belangrijk is - dromen, en dan je geld inzetten om die dromen te realiseren. Geld is ondergeschikt aan wat werkelijk belangrijk is".

Diepgewortelde emoties
Kinder laat in zijn boek zien hoe beslissingen van mensen in relatie tot geld gebaseerd zijn op diepgewortelde emoties. Geldvragen als 'waarom houd ik deze baan terwijl ik het alleen maar doe voor het geld?', 'waarom loopt een gesprek met mijn partner over geld altijd uit op ruzie?' of 'waarom koop ik spullen die ik niet nodig heb?' blijken eigenlijk een wegwijzer naar de oorzaak van de onderliggende problematiek. In Life Planning blijkt geld op een andere manier belangrijk te zijn, dan de meeste mensen denken. Op het eerste gezicht bestaat er een diepe kloof tussen mensen die beweren dat geld totaal onbelangrijk is en mensen die vinden dat geld de maatstaf voor alles is. Maar wat deze mensen gemeen hebben is dat de problemen op allerlei gebieden in hun leven worden veroorzaakt door hun moeizame relatie met geld. Veel mensen die beweren dat geld niet belangrijk is, doen dat uit een gevoel van machteloosheid. Ze voelen zich niet in staat het leven te leiden dat ze graag zouden willen hebben, omdat ze daar de financiële middelen niet voor hebben. Ze blijven hangen in een baan die ze niet leuk vinden, willen eigenlijk iets anders, maar weten niet wat. Mensen die geld als maatstaf voor alles nemen, voelen dat er toch iets meer moet zijn in het leven, dat er iets ontbreekt. Het boek "Life Planning, de ontbrekende schakel tussen geld en gevoel", is vanaf begin november verkrijgbaar in de boekhandel. ISBN 9789079249107, gebonden, ¤ 22,50.

Exclusieve workshop
Ter gelegenheid van het uitkomen van de Nederlandse versie van het boek geeft George Kinder op 30 november van 12.30 uur tot 16.30 uur een workshop Life Planning in het Stedelijk museum in Kampen. Kosten ¤ 135,-- (incl. btw) p.p. inclusief lunch. Deelnemers ontvangen ook een gesigneerd exemplaar van het boek. Opgeven vooraf is noodzakelijk, want het aantal plaatsen is beperkt. Voor meer informatie kunt u terecht op www.inspiratieverzekerd.nl Aanmelden kan alleen via email: info@inspiratieverzekerd.nl

Noot voor redacties