Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT datum: 25 november 2009

Steun de steenuil en de boomkikker!
Informatieavond over natuur en landschap in de oostelijke Graafschap

Stichting Landschapsbeheer Gelderland organiseert op maandag 30 november as. in Barchem een informatieavond over natuur en landschap van de oostelijke Graafschap tussen Lochem, Ruurlo en Borculo. Op deze avond worden presentaties verzorgd over het landschap en de bijzondere soorten van deze omgeving, met name de steenuil en de boomkikker. De avond vormt het begin van een project van Landschapsbeheer Gelderland om particulieren in het buitengebied te helpen bij het ontwikkelen van kleinschalige natuur. Belangstellenden kunnen zich daarvoor aanmelden voor een kosteloos adviesbezoek. De informatieavond vindt plaats op maandag 30 november 2009 om 20.00 uur in dorpshuis 't Onderschoer, Beukenlaan 1 in Barchem.

De plaatselijke steenuilenwerkgroep doet verslag van haar activiteiten met nestkasten voor steenuilen. Dé boomkikkerexpert van de Achterhoek vertelt over het wel een wee van de boomkikker in de regio. Ook wordt uitgelegd hoe u op uw erf en percelen deze bedreigde dieren een plek kunt geven. De avond is vrij toegankelijk.

Mocht u deze avond verhinderd zijn, maar heeft u wel belangstelling voor een kostenloos adviesbezoek? Meld u zich dan aan bij Landschapsbeheer Gelderland, via info@landschapsbeheergelderland.nl of via tel. 026-3537444. Doe u mee?