Ingezonden persbericht


HOFVIJVERMODE-LEZING Van Top Tot Teen

Maandag 30 november 2009, 14.00 - 15.30 uur
Hoofdbedekkingen, juwelen, sieraden, schoenen en meer Een hoed en een handschoen voor de man, een mutsje en een waaier voor de vrouw. Dat maakt in de 17e eeuw van de man een heer en van de vrouw een dame. Schitterende juwelen en sieraden maken het plaatje compleet. Deze lezing gaat over accessoires die het beeld van de modieuze man en vrouw bepalen en ervoor zorgen dat zij op en top gekleed gaan. Aan de voorbeelden is te zien dat mode van alle tijden is.

Dit is alweer de laatste modelezing in een reeks van drie door het Haags Historisch Museum in samenwerking met kunsthistorica en kostuumkenner Luitgard Maassen rondom het onderwerp kleding en uiterlijk in vroeger tijden en de mode van nu. De lezingen worden gecombineerd met een korte rondleiding in het museum waarbij u diverse voorbeelden van dichtbij kunt bekijken. Uitgangspunt is de 17e eeuw en de invloed van deze periode op de hedendaagse mode en kleding.

Informatie
De lezing vindt plaats op maandag 30 november van 14.00 - 15.30 uur in de Salon van het Haags Historisch Museum, Korte Vijverberg 7 in Den Haag. De kosten bedragen ¤ 18,00 per lezing inclusief een kopje koffie en museumbezoek.

Reserveren en kaartverkoop
Reserveren wordt aangeraden: educatie@haagshistorischmuseum.nl of bel Afdeling Educatie op 070 3123065