Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - vrijdag 27 november 2009

Start van nieuwe campagne tegen discriminatie

Op maandag 30 november geeft wethouder Sebastiaan van 't Erve het startschot voor een nieuwe antidiscriminatiecampagne. De komende weken komen in horecagelegenheden, openbare ruimten en andere veel bezochte plekken posters te hangen. Ook liggen er flyers op scholen en in andere openbare ruimten. Boodschap van de campagne: discriminatie kan diep ingrijpen in het leven van mensen. En: melden van discriminatie helpt!

Met de start van de campagne zal het antidiscriminatiemeldpunt aan Stadsring 51 voortaan verder gaan onder de naam 'Art.1 Midden Nederland'. De nieuwe naam onderstreept de samenwerking van alle antidiscriminatiebureaus in Nederland, die samen een netwerk gaan vormen waar Nederlanders terecht kunnen voor het melden van discriminatie.

Discriminatie beschadigt
Discriminatie is pijnlijk en laat sporen achter. Het verscheurt, krast, steekt en snijdt in het leven van mensen. Deze boodschap wordt op vier verschillende posters in beeld gebracht met mensen die "letterlijk" worden bekrast, verscheurd, gestoken en gesneden. Inwoners van de gemeente Amersfoort worden met de campagne opgeroepen om discriminatie bij Art.1 Midden Nederland te melden via telefoonnummer 0900 - 2 354 354 of via info@art1middennederland.nl.

Art.1 Midden Nederland wil zowel daders als slachtoffers bewust maken dat discriminatie mensen beschadigt. De campagne zal moeten leiden tot een stijging van het aantal meldingen, want pas als discriminatie wordt gemeld kan er iets tegen ondernomen worden. Art.1 Midden Nederland is een onafhankelijke organisatie die in de gehele provincie Utrecht discriminatie voorkomt en bestrijdt.

Noot voor de redactie,