Meeste vergelijkingssites zorgverzekering benadelen de consument

30/11/2009 07:00

Geijsel Kroon Assurantiën

OUDERKERK AAN DE AMSTEL, 20091127 --

De meeste vergelijkers van zorgverzekeringen op internet laten een selectief aanbod van zorgverzekeringen 2010 zien. Het is verstandig verschillende sites te bezoeken voordat men een beslissing neemt.

Zo'n 500.000 Nederlanders zullen de komende weken van zorgverzekeraar veranderen. Via allerlei kanalen worden consumenten aangespoord om hun ziektekostenverzekering eens tegen het licht te houden. Binnenkort neemt bijna iedereen wel deel aan een of ander collectief contract. Er zijn inmiddels ook collectieve contracten die voor iedereen open staan.

Geijsel Kroon Assurantiën uit Ouderkerk aan de Amstel heeft het aanbod van een populaire polis onderzocht en kwam daarbij tot onthutsende conclusies.

Wilfred Mooij, directielid van Geijsel Kroon: "Wij hebben de veel afgesloten basisverzekering van Delta Lloyd met Compleet dekking eens met identieke gegevens ingeklopt bij de verschillende vergelijkers. Het verschil tussen de duurste en de goedkoopste was aanmerkelijk. Bij de niet commerciële sites zoals Kiesbeter.nl en de Consumentenbond heeft men geen enkel belang bij het maken van een selectie van de aanbieders. Maar bij de commerciële sites vonden wij uitsluitend bij Zorgkiezer.nl het aanbod van Delta Lloyd. Een vergelijker neemt toch een zekere zorgplicht op zich en zou niet de indruk moeten wekken dat ze volstrekt onafhankelijk is als ze selectief is in de opname van de aanbieders. Mensen worden hiermee op het verkeerde been gezet."

Overzicht vergelijkingssites:

Zie http://www.opennieuwsbank.nl/inp/2009/12/01/G005.htm





http://www.opennieuwsbank.nl/inp/2009/12/01/G005.htm

http://www.geijsel.nl/