Sint Franciscus Gasthuis
* November »

* 30 nov 2009

Sint Franciscus Gasthuis krijgt wederom twee Menzis TopZorg- predikaten

Half oktober 2009 is het Sint Franciscus Gasthuis door zorgverzekeraar Menzis benoemd tot TopZorg ziekenhuis voor de behandelingen van amandelen en hernia. Vorig jaar ontving het ziekenhuis al het TopZorg-predikaat voor de behandeling van liesbreuk en staar. Menzis adviseert klanten om bij een van deze behandelingen te kiezen voor een ziekenhuis dat daarvoor het Menzis TopZorg-predikaat heeft.

Selectieprocedure

Bij een TopZorg-behandeling heeft Menzis hoge eisen gesteld aan medische kwaliteit van de behandeling, snelheid van de toegang tot behandeling en kwaliteit van de informatie die de patiënt krijgt. Alleen ziekenhuizen die aan de gestelde eisen voldoen, krijgen voor deze behandeling een Menzis Topzorg-predikaat. De Menzis Zorgmakelaar adviseert klanten om naar een ziekenhuis met een TopZorg-predikaat te gaan, maar laat de keuze altijd aan de klant.

Menzis TopZorg

In 2009 begon Menzis met TopZorg met als uitgangspunt dat niemand zo goed weet wat bij ingrepen belangrijk is voor de patiënt als de patiënt zelf. Samen met medisch specialisten, kwaliteitsinstituten en gespecialiseerde patiëntenverenigingen heeft Menzis daarom de wensen en eisen in kaart gebracht en inmiddels voor negen behandelingen ingekocht. Ook de Nederlandse Patiënten Consumentenfederatie NPCF is enthousiast over de nieuwe TopZorg-contracten. Atie Schipaanboord, directeur Beleid en Innovatie van de NPCF: We vinden het mooi dat mede op basis van patiëntencriteria zorg en topzorg is ingekocht.

Topklinisch

Het Sint Franciscus Gasthuis is voor de behandeling van liesbreuk, hernia en meniscus ook al voorkeursziekenhuis bij een andere verzekeraar. Kwaliteit van patiëntenzorg, onderwijs en opleiding, onderzoek en vernieuwing zijn belangrijke themas voor het Sint Franciscus Gasthuis. Het Sint Franciscus Gasthuis is dan ook het enige algemene ziekenhuis in Rotterdam dat behoort tot de vereniging van Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Tot deze vereniging worden alleen grote opleidingsziekenhuizen toegelaten, die naast goede basiszorg ook hooggespecialiseerde medische zorg leveren.

Meer informatie vindt u via www.sfg.nl/kwaliteit of www.menzis.nl/topzorg.
Sint Franciscus Gasthuis | Kleiweg 500 | 3045 PM | Rotterdam