Persbericht
Parijs, 26 november 2009

Carmignac Investissement Latitude is goedgekeurd voor distributie in Nederland

Profiteren van de herverdeling van de mondiale groei in alle marktomstandigheden

Carmignac Investissement Latitude is op 16 oktober 2009 erkend in Nederland Carmignac Investissement Latitude (ISIN-code: FR0010147603) is op 16 oktober 2009 erkend door de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM). Het gediversifieerde internationale fonds Carmignac Investissement Latitude is het feeder fonds van Carmignac Investissement, een fonds voor internationale aandelen. Via het discretionaire beheer van bijkomende afdekkingen biedt dit fonds een zeer grote bewegingsruimte (0% tot 100%) voor de exposure aan het aandelenrisico van Carmignac Investissement.

Profiteren van het actieve beheer van de overtuigingen bij Carmignac Investissement Het beheerteam van Carmignac Investissement beschikt over een zeer grote vrijheid en kan posities innemen in alle financiële effecten. Het is niet gebonden aan een referentie-index en baseert zich op eigen overtuigingen, die zowel geografisch als sectoraal gericht kunnen zijn. Een aanzienlijk deel van de lange termijn beleggingsthema's is gebaseerd op de dynamiek van de opkomende economieën, zowel op het gebied van de binnenlandse consumptie als op de ontwikkeling van infrastructuur, en in het verlengde daarvan de groei van de vraag naar grondstoffen in deze landen.

Een grote defensieve manoeuvreerruimte
In tegenstelling tot Carmignac Investissement, dat voor minimaal 60% belegd is op en blootgesteld is aan de aandelenmarkten, beschikt Carmignac Investissement Latitude over de mogelijkheid om zijn exposure aan het aandelenrisico van het hoofdfonds volledig af te dekken. Carmignac Investissement Latitude biedt dus een extra bescherming voor beleggers, en profiteert tegelijk van de sterke overtuigingen die binnen Carmignac Investissement de beleggingen aansturen.

Een ervaren team
Carmignac Investissement Latitude profiteert volledig van de ervaring van beheerder Frédéric Leroux, bij het inzetten van financiële derivaten, en steunt daarnaast op de geografische en sectorspecifieke expertise van het hele beheerteam (16 beheerders en analisten). Het fonds kan ook putten uit de 30-jarige ervaring van Edouard Carmignac, beheerder van het hoofdfonds Carmignac Investissement.

Een uitgebreid assortiment
Met de toelating van Carmignac Investissement Latitude tot de distributie zijn alle fondsen van de Carmignac Gestion serie nu goedgekeurd en beschikbaar voor beleggers in Nederland.

Perscontacten: