Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 30 november 2009

Eerste Nederlandse theaterversie Sesamstraat
Sjoerd Kuyper en Tjeerd Oosterhuis maken Het mooiste van Sesamstraat

In september 2010 gaat de voorstelling Het mooiste van Sesamstraat in première. Sjoerd Kuyper schrijft het script en de liedteksten voor deze oorspronkelijke Nederlandse theaterversie van het wereldberoemde kinderprogramma. Tjeerd Oosterhuis componeert de muziek en Albert Jan van Rees regisseert de voorstelling. Het is de eerste keer dat moedermaatschappij Sesame Workshop toestemming geeft een voorstelling te maken die mede gebaseerd is op de karakters uit de Nederlandse televisieserie.

Het mooiste van Sesamstraat wordt geproduceerd door NEW Productions in samenwerking met producent Mark van Ierssel, die de rechten verkreeg: "We zijn erg trots op de kans die we van Sesame Workshop krijgen. Ons uitgangspunt is dat we een voorstelling maken die de intimiteit van de huiskamer benadert. Alsof je echt op de thee bent bij Bert, Ernie, Tommie en onze blauwe Pino in Sesamstraat. We maken er een vrolijke, knusse en interactieve voorstelling van."

Sesamstraat wordt al 40 jaar in ruim 130 landen en in meer dan 25 verschillende internationale versies uitgezonden. Op 4 januari 1976 begon de NOS (nu NPS) met het uitzenden van Sesamstraat in Nederland. Naast de internationale figuren zoals Bert, Ernie en Elmo zijn er speciale figuren door de Nederlandse Sesamstraat ontwikkeld: Pino, Tommie, Ieniemienie en sinds 2003 het babyvarkentje Purk.

Voor meer informatie: www.sesamstraattheater.nl

Sjoerd Kuyper - boeken en filmscenario's: Het Zakmes, Robin en God, Ik blijf altijd bij je, De Rode Zwaan, Morrisson krijgt een zusje; musicals: De Scheepsjongen van Bontekoe, Turks Fruit, Brandende Liefde, De avonturen van Kleine Mol. Tjeerd Oosterhuis - composities en producties, onder andere Total Touch, Gebroeders Leeuwenhart, Lisa Amy & Shelly en Ralf. Albert Jan van Rees - regie Klokhuis, Toren C, Draadstaal, Daar Vliegende Panters, Shouf Shouf, Sneeuwwitje van Oranje.

Mark van Ierssel is al ruim 9 jaar speler in de markt van kinderevenementen en jeugdtheater. Hij produceerde van 2001 tot en met 2004 de shows van Jetix Planet Live en in 2005 en 2007 de Kids' Choice Awards voor Nickelodeon. In 2006 was hij verantwoordelijk voor de productie van de Winx Club on Tour musical die in de grote zalen van Nederland speelde. Daarnaast heeft hij diverse kinderevenementen op stapel staan zoals de KiX Vrijmarkt op Koninginnedag op het Malieveld in Den Haag en een scholentour met Okki van Uitgeverij Blink.

NEW Productions is een is een samenwerkingsverband van investeringsmaatschappij Amerborgh bv en Volterra, moedermaatschappij van onder andere Montecatini Management. Deze nieuwe producent legt zich voornamelijk toe op oorspronkelijk Nederlands muziektheater. Naast Sesamstraat brengt NEW Productions volgend seizoen de musical Soldaat van Oranje. NEW Productions staat onder leiding van Fred Boot.

Noot voor de redactie,