Ogone voegt Intersolve cadeaukaarten toe aan betaalplatform

Mijdrecht, 30 november 2009 - Ogone is een samenwerking aangegaan met Intersolve, aanbieder van online cadeaukaarten. Webwinkels die gebruikmaken van Ogone's betaalplatform, kunnen hierdoor het betalen met cadeaukaarten als extra dienst aanbieden aan hun klanten.

Het Nederlandse Intersolve heeft zich gespecialiseerd in loyaliteits-, evoucher- en cadeaukaart-transactiesystemen. Via een eigen retailnetwerk is een groot aantal winkelketens, winkelcentra en individuele winkels aangesloten op het cadeaukaartplatform. Cadeaukaarten worden uitgegeven via deze winkels of webshops en zijn te besteden bij kassa's of terminals in de filialen. Door de cadeaukaarten in te zetten als online betaalmiddel via het platform van Ogone, kunnen bezitters van een kaart nu ook gemakkelijk terecht bij verschillende webwinkels.

"Cadeaukaarten zijn altijd al populair geweest. Intersolve heeft een online variant van de traditionele papieren coupons geintroduceerd, die eveneens veel gebruikt wordt. Veel mensen willen ze gebruiken bij hun online aankopen. Door de toevoeging aan ons betaalplatform kunnen webwinkels eenvoudig aan die wens tegemoet komen", aldus Nico van Miltenburg, head of sales van Ogone.

Andre Moen, eigenaar en directer van Intersolve: "Door de samenwerking met Ogone is het bereik van onze betaalmiddelen sterk vergroot. Webwinkels kunnen onze cadeaukaarten met een druk op de knop activeren als betaalvorm. Mensen met een cadeaukaart van Intersolve kunnen daardoor vanaf vandaag terecht op tal van uiteenlopende websites."

Over Ogone
Ogone is een van de voornaamste Europese leveranciers van betalingsdiensten, met meer dan 20.000 klanten verspreid over 35 landen. Het bedrijf levert verschillende oplossingen voor het realiseren van elektronische betalingen op diverse gebieden, zoals e-commerce, ticketing, call centers of hotelwezen. Daarbij gaat het evengoed om business-to-consumer oplossingen, als om business-to-business (aankoopkaarten). Het dienstenaanbod van Ogone is één van de meest volledige van het moment, dankzij uitgebreide transactionele- en back-office functies.

Ogone is met de banken verbonden via beveiligde interfaces en kan op die manier internationale betalingsmethodes aanbieden, zoals Visa, MasterCard, American Express of Diners Club, net als lokale betalingsmethodes, waaronder iDeal en Machtigingen in Nederland, Solo en Maestro UK in Groot-Brittannië, Bancontact/Mister Cash in België, ELV in Duitsland, Carte Bleue in Frankrijk, enz.

Meerdere grote ondernemingen besloten Ogone hun vertrouwen te schenken voor de afhandeling van hun betalingen, met namen als Bol.com, DHL International, Martinair, Vliegwinkel, Viking Direct, Hilton, T for Telecom, Hema, Hunkemoller, Conrad, Centerparcs, Anwb, Coolblue, Theater Carré en Thalys International. Ogone bezit kantoren in België, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Website: www.ogone.com