Twentse Krentenwegge verovert Nederland via nieuwe webwinkel


DENEKAMP, 20091130 -- Van oudsher is de Krentenwegge onlosmakelijk verbonden met Twente. Want nergens in Nederland wordt dit geboortegebak zo vaak gegeten als in deze streek. Maar ook de rest van de wereld kan vanaf vandaag genieten van dit heerlijke Twentse geboortegebak. Bakkerij de Winter heeft namelijk op veler verzoek de speciale webwinkel www.krentenweggeshop.nl geopend. En vandaag voor 17.00 uur besteld, is morgen al in huis. Waar dan ook in Nederland. En op verzoek wordt er geleverd waar dan ook ter wereld. Nu al wordt er regelmatig Krentenwegge verzonden naar Canada en Indonesië.

We vermoeden dat de het geboortegebak Krentenwegge oorspronkelijk werd gebruikt als oud-heidens broodoffer. Het brood, waar allerlei geestenafwerende kruiden als kummel en anijs door werden gemengd, voorkwam beheksing. Het is nog steeds een traditie in Twente om een Krentenwegge aan te bieden aan het kraambed, met name bij de eerstgeborene. Maar Krentenwegge is ook een heerlijke lekkernij bij het ontbijt, de brunch of gewoon bij een kop koffie.

Het bakken van een lekkere Krentenwegge is niet zo eenvoudig. Het vraagt om vakmanschap, zeker wanneer een grote Krentenwegge wordt gebakken waar je maar liefst 70 royale sneetjes van kunt snijden. Dit vakmanschap verstaat Bakker de Winter in Denekamp als geen ander. Heel Twente kent dan ook dé streekspecialiteit van dé ambachtelijke bakker van Denekamp. Overtuig uzelf en kom langs in de winkel aan het Nicolaasplein in Denekamp of neem een kijkje op www.krentenweggeshop.nl. Vandaag voor 17.00 uur besteld is morgen nog in huis. Waar dan ook in Nederland!





Ingezonden persbericht