Richard Theuws wint zibb Business Challenge 2009


Finalisten vervullen kinderwensen

AMSTERDAM, 20091130 -- Richard Theuws, eigenaar van Merchandise.nl, won afgelopen vrijdag 27 november de zibb Business Challenge 2009 in stadion Galgenwaard in Utrecht. Hij won daarmee het prijzenpakket ter waarde van 50.000 euro inclusief een nieuwe Fiat Fiorino en een treinreis met overnachting naar Parijs.

De finale van de zibb Business Challenge stond vrijdag 27 november in het teken van een geheime crisisopdracht. De finalisten kregen anderhalf uur de tijd om een wensdag in te vullen voor een ziek kind in samenwerking met stichting Doe Een Wens. Juryvoorzitter Arjan Kors na afloop: "Niet alleen zijn de wensen van de kinderen vervuld in spectaculaire wensdagen, de kandidaten hebben daarnaast langdurige nieuwe relaties weten te leggen voor stichting Doe een Wens."

De finale
Zo'n 160 mensen bezochten de finale in stadion Galgenwaard in Utrecht, waar onder meer FC Utrecht-eigenaar en topondernemer Frans van Seumeren sprak. Na bekendmaking van het juryoordeel kregen Christien Munters (BrenC), Dennis Vis (I&DT) en Rolf Rook (TopSkinz) een maatpak van Annamanouck & Olivierthomes uitgereikt. Richard Theuws kreeg niet alleen de felicitaties van presentator Jack van Gelder die hem een `bijzondere man' noemde, maar ook het prijzenpakket ter waarde van 50.000 euro, een auto en een weekend Parijs.
"Geweldig", aldus Theuws. "Maar zonder hulp van mijn businessclub Asice was dit nooit gelukt. Ik denk dat ons constante prestatieniveau en onze overall deelname belangrijk zijn geweest voor de overwinning." De Business Challenge pakte voor hem op meerdere vlakken goed uit: "De afgelopen jaren kwamen we wegens tijdgebrek niet toe aan zalen als PR- en salesacties. Door de wedstrijd werden we gedwongen die zaken nu op te pakken en dat leverde veel extra business op."
Ook de andere finalisten lieten weten veel te hebben gehad aan de wedstrijd. Rolf Rook: "Het is jammer dat ik net niet gewonnen heb, maar persoonlijk en zakelijk ben ik enorm gegroeid de afgelopen negen weken. Dat is grote winst."

Over zibb Business Challenge
De ondernemers Christien Munters (BrenC), Rolf Rook (Topskinz), Richard Theuws (Merchandise.nl) en Dennis Vis (I&DT) werkten in de Business Challenge aan een boost voor hun bedrijf. In de vier opdrachten, PR Battle, Sales Battle, Vrije Battle en de crisisopdracht, kregen ze de kans om de jury te overtuigen.





Ingezonden persbericht