Ingezonden persbericht


Vandaag heeft NAVIGON versie 1.4.0 voor de iPhone navigatiesoftware ingeleverd bij Apple. In deze gratis update zitten 13 nieuwe functies zowel voor de huidige gebruiker als de nieuwe. De 1.4.0 versie geeft de gebruiker de mogelijkheid om gemakkelijk te zoeken via Google Local Search, gebruik te maken van voetgangersnavigatie en eenvoudig GPS coördinaten in te voeren. Met deze nieuwe functies wordt de iPhone een echte all-rounder - of je nu te voet of per auto wilt navigeren.

Met de Google Local Search functie kunnen iPhone gebruikers eenvoudig de weg vinden naar een locatie waarvan ze het adres niet van kennen. Zo voer je bijvoorbeeld "restaurant Amsterdam" in om een uitgebreide lijst te krijgen met restaurants in Amsterdam met een gedetailleerde omschrijving hoe je het snelst bij het restaurant kunt komen.

De voetgangersnavigatie van MobileNavigator zorgt ervoor dat je direct kunt zien in welke richting je loopt door gebruik te maken van het digitale kompas. Daarnaast heeft NAVIGON op verzoek van vele gebruikers een functie toegevoegd voor het invoeren van GPS coördinaten (met hoogte- en breedtegraden). Hiermee kunnen gebruikers onderling hun posities uitwisselen via email of navigeren naar een punt waarvan alleen de coördinaten bekend zijn.

Meer informatie over de software-update komt in de loop van de week. Zodra Apple de software vrijgeeft voor de App Store is deze wereldwijd gratis te downloaden.