Ingezonden persbericht


Thule Pacific 600 winnaar in nieuwe ADAC dakkoffertest

Menen, België, 30 november 2009 - De Pacific 600 dakkoffer van Thule, marktleider op het gebied 'Sports Utility Transportation',

is gekozen tot winnaar van een vergelijkende dakkoffertest uitgevoerd door het Duitse ADAC, de grootste vereniging van auto-eigenaren van Europa. In totaal werden acht dakkoffers getest.

Tijdens de test zijn verschillende criteria gemeten en vergeleken met nadruk op het design, gebruiksgemak, rijgedrag en City Crash-tests.

De Thule Pacific 600 heeft hoge scores behaald in de categorieën vakmanschap, bevestigingsmethode en vochtbestendigheid. Andere voordelen die genoemd werden zijn het lichtgewicht materiaal van de dakkoffer en Thule's 5 jaar garantie.

"Thule heeft in het verleden al verscheidene ADAC tests gewonnen met fietsdragers en we zijn uiterst blij dat wij nu ook onderscheiden zijn met onze dakkoffers", zegt Michael Mitschke, International Product Group Manager Boxes bij Thule. "Wij beschouwen ADAC als één van de belangrijkste testorganisaties, die veel nadruk legt op veiligheid en een uitstekende reputatie heeft in de auto-industrie. Wij zijn daarom erg tevreden met dit resultaat en zien het als een bevestiging van Thule's hoge kwaliteitsnormen en als een indicatie van een goede marktpositie."

De Thule Pacific-lijn is gelanceerd in 2007. Hij bestaat uit 5 modellen in verschillende maten en is uitgerust met speciale Thule-kenmerken zoals het Fast-Grip bevestigingssysteem, de Dual-Force functie voor gemakkelijk openen en sluiten en het centrale vergrendelingsysteem. Bezoek voor meer informatie www.thule.com.

Over Thule:

Thule is wereldwijd marktleider in 'Sports Utility Transportation' en biedt slimme oplossingen voor actieve families, buitensporters of professionals die hun uitrusting veilig, simpel en in stijl willen vervoeren. Het productaanbod bestaat uit dakkoffers, dakrails, fietsendragers, sneeuwkettingen, opleggers, trekhaaksystemen evenals accessoires voor recreatievoertuigen en opbergoplossingen. Thule heeft ongeveer 3.500 werknemers in dienst op 30 productie- en verkooplocaties in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Afrika en Azië. In 2007 bedroeg de nettowinst 6,2 miljard SEK (USD ~ 800 miljoen). De Thule Groep heeft haar hoofdzetel in Malmö (Sweden) en is grotendeels in handen van de private equity firma Nordic Capital. Meer informatie op www.thule.com




Ingezonden persbericht