Ingezonden persbericht


Caiway breidt Delight pakket uit met RTL Lounge

Op 30 november 2009 breidt Caiway het Delight pakket uit met RTL Lounge. Abonnees met het Delight pakket kunnen vanaf 30 november a.s. kijken naar RTL Lounge op voorkeuze 132.

Aart Verbree: "Het aanbod van RTL Lounge past naadloos bij het aanbod van ons Delight pakket. Het Delight pakket wordt hiermee het meest uitgebreide pakket voor de liefhebber van nieuwszenders, lifestyle programma's en wetenschapskanalen."

Arno Otto, Managing Director Digital Media van RTL Nederland: "RTL Lounge heeft zich in korte tijd al opgewerkt tot een van de best bekeken themakanalen en het aantal kijkers groeit hard. We krijgen veel positieve reacties op de programmering. Ik hoop dat de abonnees van Caiway even enthousiast zijn over RTL Lounge als de rest van de kijkers."

RTL Lounge
RTL Lounge is het eerste themakanaal van RTL Nederland. Het kanaal biedt zeven dagen per week, 24 uur per dag programma's op het gebied van drama en lifestyle (koken, beauty & fashion, wonen, reizen en 'love & life'). Doelgroep is 'de jonge vrouw van nu'. Dramaseries als 'Goede Tijden, Slechte Tijden'. 'Lotte' en 'Gooische Vrouwen' zijn te zien en lifestyleprogramma's als 'RTL Travel', 'Nigela Bites', 'Project Runway' en 'Bouwval Gezocht'. Ook biedt de zender previews van RTL-programma's.

Over Caiway
Caiway is kabelexploitant in de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Schiedam, Maassluis, Aalsmeer, Uithoorn, IJsselstein, Lopik (kern Benschop), Halderberge (kern Oudenbosch), Den Haag (wijk Wateringse Veld) en Utrechtse Heuvelrug (kern Doorn). Hiernaast biedt Caiway ook digitale radio en televisie in Loenen, Hilvarenbeek en Gouda en omgeving. Caiway bedient ruim 143.000 radio- en televisieabonnees met daarbij circa 75.000 kabelinternetklanten en zo'n 28.000 telefoonaansluitingen.

Over RTL Nederland
RTL Nederland is een allround mediabedrijf en marktleider met vier televisiestations, RTL 4, RTL 5, RTL 7 en RTL 8, het themakanaal RTL Lounge en het nummer 1 radiostation Radio 538. Het bedrijf vermaakt en informeert een breed publiek zeven dagen per week, 24 uur per dag op elk relevant platform. De zenders van RTL Nederland bieden populaire programma's van eigen bodem, zoals 'RTL Nieuws', 'RTL Boulevard', groot amusement in het weekend en een grote variëteit aan buitenlandse films en series. Met het marktleiderschap op radio en televisie en snel groeiende activiteiten in digitale media met onder andere RTL.nl en RTL Gemist, is RTL Nederland een van de meest vooraanstaande mediabedrijven van Nederland. RTL Nederland is een dochterbedrijf van RTL Group en maakt deel uit van het internationale Bertelsmann concern.


Noot voor redacties


Ingezonden persbericht