Ingezonden persbericht


Ter informatie bijgaand persbericht.

Persbericht Amsterdam, 30 november 2009

HEMA kiest voor duurzame cacao in chocoladeletters en regulier assortiment

Vanaf 2012 verkoopt HEMA duurzame chocoladeletters in alle 183 varianten die er zijn. Volgend jaar is het eerste deel letters vervaardigd met duurzame cacao te koop. Daarnaast gaat HEMA vanaf 2010 stappen zetten om het reguliere chocolade assortiment te verduurzamen. Dit met als doel om tot het uiteindelijke resultaat te komen dat er alleen maar duurzame chocolade in de vestigingen verkrijgbaar is.

HEMA is sinds enige tijd in gesprek met externe certificerende partijen om te zien hoe er gezamenlijk gekomen kan worden tot een verantwoorde productieketen welke voldoet aan specifieke eisen op het gebied van natuur, milieu en welzijn van de arbeiders. De productieketen van de chocoladeletters, verkrijgbaar in 183 verschillende varianten, is complex. Daarnaast stelt HEMA hoge kwaliteitseisen en is het volume aanzienlijk. Dit heeft mede betekend dat het vinden van een geschikte partij enige tijd heeft gekost. Binnen enkele weken wordt een overeenkomst gesloten. Dat HEMA in 2010 chocolade met duurzame cacao verkoopt is zeker.

Bij HEMA staat maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel. Voor alle artikelen die HEMA verkoopt, betekent dit dat er wordt toegezien of de producten voldoen aan alle wettelijke eisen, maar ook of de producten voldoen aan eisen die wij stellen volgens onze gedragscode, gebaseerd op de ILO. Daarnaast verkoopt HEMA een aantal duurzame en gecertificeerde artikelen zoals biologisch katoen, bamboo, FSC hout en papier, koffie met het keurmerk van Rainforest Alliance, Fair Trade thee, biologische zuivel en wijn en vanaf 2010 wordt duurzame chocolade hieraan toegevoegd.

Over HEMA
HEMA is opgericht in 1926 te Amsterdam en heeft bijna 500 winkels, waarvan meer dan 400 vestigingen in Nederland, bijna 70 vestigingen in België, 3 in Luxemburg, 8 vestigingen in Duitsland en sinds 23 januari jongstleden één vestiging in Frankrijk. HEMA is in 2007 overgenomen door Lion Capital LLC.

Noot aan de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

HEMA B.V.
Afdeling Interne Communicatie & PR / Judy op het Veld Frankemaheerd 2
1102 AN Amsterdam
T: 020-3114245
M: 06-11385145
@: Judy.op.het.Veld@hema.nl

Judy op het Veld

Hoofd Interne Communicatie & PR
HEMA BV
T +31 (0)20 311 4245
M +31 (0)6 11385145
E-mail Judy.op.het.Veld@hema.nl