Ingezonden persbericht



A&C Systems kiest voor order picking systeem van Savoye

Betere dienstverlening aan klanten

Parijs, 30 november 2009 - Het Benelux bedrijf A&C Systems heeft gekozen voor Savoye als leverancier van zijn nieuwe order picking systeem. Het nieuwe systeem zal naar verwachting eind januari 2010 in gebruik genomen worden. A&C Systems verwacht dat met het nieuwe order picking systeem de efficiëntie zal toenemen. Maar belangrijker nog is dat het bedrijf zo de service op een hoger plan brengt. Het nieuwe systeem maakt het namelijk mogelijk dat klanten tot 17.00 uur kunnen bestellen, terwijl hun bestelling nog steeds de volgende dag geleverd wordt. Momenteel kunnen de klanten tot 15.00 uur bestellen.

"We hebben voor Savoye gekozen, niet alleen omdat de oplossing van Savoye het beste aansloot bij de wensen van A&C Systems, maar ook vanwege de professionaliteit van de aanbieding en hun snelle en accurate aanpak", zegt Dirk Hardy, Logistic and Purchase Manager van A&C Systems. "Bovendien willen we graag zelf onze IT in eigen beheer houden en dat is ook mogelijk met het systeem van Savoye."

A&C Systems is distributeur voor de Benelux van mobiele telefoons (onder meer Nokia, LG, Samsung, SonyEricsson) en bijbehorende accessoires, evenals navigatiesystemen van TomTom en Mio. Het hoofdkantoor bevindt zich in Hoegaarden en het bedrijf heeft ook een vestiging in Eindhoven. Momenteel vindt de 'order picking' deels handmatig en deels geautomatiseerd plaats. Het bedrijf heeft een groeiplan opgesteld voor de komende jaren en om de te verwachten volumes aan te kunnen is een nieuw order picking systeem nodig.

Voor dit project werkt Savoye samen met Zetes Industries, specialist op het gebied van automatische identificatie van goederen en personen (Goods-ID en People-ID). Gezamenlijk zorgen zij voor de integratie van het nieuwe order picking systeem van Savoye met een voice picking oplossing van Zetes. Dit geeft A&C de benodigde flexibiliteit om de automatisering van orders die uit kleine aantallen bestaan en op basis van typenummer geselecteerd moeten worden.

Naast het order picking systeem levert Savoye ook een nieuwe verpakkingslijn, afgestemd op de hoge kwaliteitseisen van A&C.

Over A&C Systems
A&C Systems NV is sinds 1991 Benelux distributeur van GSM-accessoires. In de loop der jaren heeft de firma navigatietoestellen en accessoires en GSM-toestellen aan haar assortiment toegevoegd. Het bedrijf telt 68 werknemers en blijft groeien door zijn klantgerichte aanpak. Deze klantgerichte aanpak spreekt ook de leveranciers aan en zorgde ervoor dat het bedrijf de voorbije jaren steeds meer merken aan zijn productportfolio heeft mogen toevoegen. Naast de gekende merken Nokia, Samsung, LG, Sony Ericsson, TomTom en Mio, verdeelt A&C Systems ook zijn eigen huismerk Globo'comm en verschillende topmerken in de markt, zoals Parrot, Brodit en Valenta.

Kijk voor meer informatie over A&C Systems: www.ac-systems.com.

Over Savoye
Savoye levert geautomatiseerde logistieke oplossingen over de hele wereld. Het bedrijf telt 550 werknemers, onder wie systeemingenieurs en IT-specialisten. Zij helpen klanten bij het oplossen van hun logistieke problemen door middel van IT-oplossingen en geautomatiseerde systemen.

De kennis en expertise van het bedrijf richt zicht op drie gebieden:
* kennis over de specifieke logistieke behoeften van klanten
* integratie, uitvoering en service

* de ontwikkeling van software en het bouwen van intelligente machinesystemen.

Savoye gelooft in de lange-termijn samenwerking met partners, om ze te helpen bij veranderingen en het aangaan van uitdagingen. Savoye is een divisie van Groupe Legris Industries, dat zich richt op industriële apparatuur en de ontwikkeling van complete productielijnen.

Kijk voor meer informatie over Savoye en Groupe Legris Industries op www.savoyelogistics.com of www.legris-industries.com

Over Zetes
Zetes Industries (Euronext Brussels: ZTS) is een toonaangevende Europese producent van oplossingen en diensten met toegevoegde waarde voor de automatische identificatie van goederen en personen. Zetes gebruikt zowel nieuwe als bestaande technologieën (barcode, stemherkenning, RFID, chipkaarten, biometrie) en ontwikkelt Solution Architecture Frameworks die bijdragen tot een verbeterde werking van vele klanten in tal van marktsegmenten: productie, transport, logistiek, retail, gezondheidszorg, financiën, telecommunicatie, overheid en de publieke sector. De Zetes Groep heeft haar hoofdkantoor in Brussel en vestigingen in België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Israël, Italië, Côte d'Ivoire, Nederland, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Zetes heeft momenteel meer dan 800 (fulltime) werknemers in dienst; de geconsolideerde omzet in 2008 bedroeg 178 miljoen euro. Meer informatie op www.zetes.com.