Ingezonden persbericht



Goodman breidt samenwerking met CEVA verder uit met 16.000 m2 logistieke oplossing

Ontwikkeling van 12.500 m2 externe opslagruimte en 3.500 m2 magazijn en kantoorruimte

Roosendaal, 30 november 2009 -- Goodman, geïntegreerde vastgoedgroep voor zakelijk en logistiek vastgoed, maakt vandaag een overeenkomst met wereldwijd logistiek dienstverlener CEVA Logistics bekend voor de realisatie en lease van in totaal 16.000 m2 hoogwaardige magazijn en opslagfaciliteiten in Roosendaal. De overeenkomst, die CEVA Logistics de mogelijkheid geeft verder te groeien in deze regio, omvat het sluiten van een huurcontract met een externe investeerder voor verdere lease aan CEVA. Goodman rondde in augustus 2009 de ontwikkeling van de externe opslagruimte van 12.500 m2 af. In december wordt het totale project opgeleverd, inclusief nog eens 3.500 m2 aan magazijn en kantoorruimte.

Met deze ontwikkeling zetten Goodman en CEVA Logistics een volgende stap in de succesvolle samenwerking in Roosendaal. De nieuwe faciliteiten sluiten aan bij de 33.000 m2 distributie faciliteiten die CEVA Logistics reeds huurt van Goodman op het industriepark Borchwerk II. Het nieuwe project is zodanig gelegen, dat het aansluit bij de bestaande faciliteiten evenals toegang geeft tot de A17, de belangrijkste verbinding tussen de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen, en de A58 in de richting van Breda en Eindhoven.

CEVA Logistics zal op de nieuwe locatie diensten leveren aan Terex Corporation, een belangrijke ontwikkelaar van zwaar materieel. Het complex wordt het Europese distributie centrum voor Terex hoogwerkers. Goodman heeft bij dit op maat geleverde complex uitgebreid rekening gehouden met de specifieke wensen van CEVA en Terex. Zo bevat het magazijn drie verschillende docks en vier laaddeuren. Om oversized en zwaar materiaal te kunnen transporteren is één van de laaddeuren uitgevoerd met een zware leveler. Het interieur is uitgevoerd met zowel magazijnstellingen als een productieruimte waar tot 30 man tegelijkertijd kunnen werken aan het assembleren en kitten van materieel. In het kader van duurzaamheid bevat het complex een gescheiden greywaterafvoer en is er gezorgd voor voldoende daglichttoetreding.

Goodman heeft in dit project een derde partij, HELO, bij de financiering- en leaseconstructie betrokken. Goodman heeft een huurcontract met HELO gesloten voor de verdere lease van het project aan CEVA. Naast het faciliteren van deze overeenkomst, begeleidt Goodman de bouw en het projectmanagement voor de realisatie van het logistieke object.

Pierre Girardin, Managing Director van CEVA Logistics Benelux, legt uit: 'Terex heeft met haar keuze om haar Europees distributiecentrum hier te vestigen groeikansen gecreëerd voor zowel onze business als voor de werkgelegenheid in de Roosendaal regio. Goodman heeft ons deze kans optimaal laten benutten met een slimme en pragmatische lease oplossing en een opslagcomplex van hoge kwaliteit, dat ruimschoots voldoet aan zowel de eisen van ons en van onze klant.'

'We zijn verheugd dat CEVA Logistics wederom haar vertrouwen in Goodman heeft getoond,' zegt Ruud Weijemans, General Manager van Goodman Nederland, 'CEVA is toonaangevend in logistieke dienstverlening. We zijn trots op de wijze waarop we samen met CEVA Logistics dit project hebben gerealiseerd. Met dit project hebben we verder invulling gegegeven aan de aanwezigheid in één Europa's meest aantrekkelijke en snelgroeiende logistieke hotspots.


Over Goodman Group (ASX: GMG)
Goodman is een geïntegreerde vastgoedgroep met activiteiten in Australië, Nieuw Zeeland, Azië, Europa en het Verenigd Koninkrijk. Goodman Group omvat Goodman International Limited en Goodman Industrial Trust en is de grootste industriële vastgoedgroep op de Australische Stock Exchange en wereldwijd een van de grootste beursgenoteerde specialisten op het gebied van fondsbeheer van industriële en business park vermogensbestanddelen.

Goodmans wereldwijde expertise in vastgoed, geïntegreerde 'bezitten-ontwikkelen-beheren' klantenservice en platform voor fondsbeheer zorgen voor creatieve vastgoedoplossingen, die tegemoet komen aan de individuele benodigdheden van zijn klanten en streeft naar een lange termijn rendement voor investeerders. In Europa heeft Goodman kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Italië, Polen, Tsjechië, Hongarije en Slowakije.

Over CEVA Logistics

CEVA Logistics is een wereldwijd toonaangevende supply chain management organisatie. Wij leveren end-to-end design, implementatie en operationele oplossingen in contractlogistiek en vrachtmanagement aan grote en middelgrote nationale en internationale ondernemingen. CEVA telt ruim 50.000 medewerkers en heeft een uitgebreid wereldwijd netwerk in meer dan 100 landen. De omzet over het jaar 2008 bedroeg ¤6,3 miljard. Voor meer informatie bezzoek www.cevalogistics.com.




Ingezonden persbericht